Liviu Dragnea: O condamnare nedreaptă şi o lege profund neconstituţională nu mi-au dat posibilitatea să cer funcţia de premier pentru mine. Deocamdată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a spus, miercuri, după consultările cu preşedintele Klaus Iohannis, unde a anunţat propunerea PSD-ALDE pentru funcţia de premier, că „o condamnare nedreaptă şi o lege profund neconstituţională“ nu i-au dat posibilitatea să ceară funcţia de premier pentru el, deocamdată.

„Eu aveam dreptul legitim să solicit pentur mine funcţie de premier. Dar am ţinut cont de două lucuri, de afirmaţiile repetate ale preşedintelui şi, în plan principal, nu secundar, de legile în vigoare. Nu vreau să încep un mandat prin forţarea legii. O condamnare nedreaptă şi o lege profund neconstituţională nu mi-au dat dreptul să fiu premier. Am vrut un om în care să am încredere totală, iar eu să-mi asum răspunderea pentru acţiunile guvernamentale, nu un om care să-şi facă un proiect personal. Nu va fi un guvern de vedete“, a declarat LIviu Dragnea după ce a anunţat numele premierului propus de PSD. 

„Doamna Shhaideh va fi premierul, iar eu voi fi responsabilul politic. Pe doamna Shhaideh o recomandă capacitatea de muncă şi o bună cunoaştere pe absorbţia fondurilor europene. Sevil are o autoritatea foarte mare, câteodată prea mare. Dacă această propunere va fi refuzată, atunci vom înţelege că nu s-ar dori ca cei care au câştigat alegerile să nu facă Guvernul", a mai spus Dragnea.

Liderul PSD a subliniat că îşi asumă total această variantă de premier şi că alegerea sa se bazează pe faptul că Shhaideh e o persoană muncitoare care nu va vrea să fie în atenţia presei. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite