Mircea Diaconu : O victorie cât două partide mici. Rămân independent, e un contract pe care-l am cu cetăţenii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul parlamentar al PNL Mircea Diaconu a participat, luni seară, la o emisiune de televiziune  în care viitorul europarlamentar a discutat despre alegerile pentru Parlamentul European, despre elementele care au stat la baza victoriei sale electorale şi parcursul său politic în următoarea perioadă.


Rămâneţi pe adevarul.ro pentru principalele declaraţii:

Despre victorie

O victorie cât două partide mici. Nu a fost greu…ce să fie greu?. Au votat oamenii, eu, de asemenea, am votat. Cred că am făcut un lucru rău?!

Cel mult 10, 20 de persoane veneau în fiecare loc în perioada de campanie. Miracolul s-a petrecut în câteva zile. Ajutorul a venit de peste tot, mai ales plicul cu semnături (n.r. - pentru strângerea numărului de semnături necesare depunerii candidaturii). Vorbeam o oră, două, cu dânşii.

Despre cheltuielile în campania pentru europarlamentare

5.000 de lei, pe care i-am pus într-un cont separat, ceea ce a însemnat 1.300 de lei pentru afişe şi pentru cărţi poştale. 2.500 de lei motorină şi restul cazări. Multe pensiuni nu m-au lăsat să plătesc.

Vreau să le mulţumesc (n.r. - votanţilor) şi ţin să vă mulţumesc. Trebuie să te ţii de cuvânt, să te duci să mulţumeşti omului.

Despre percepţia sa drept politician antisistem

Adversarul nu a fost PNL, ci instituţiile acelea alea statului m-au atacat şi m-au terfelit ani de zile. Nu a fost vorba de o victimizare.

În cazul meu, (n.r. – antisistem) înseamnă o persoană atacată de nişte instiuuţii, abuz asupra unui cetăţean, pe drepturile fundamentale ale omului. E vorba de sistemul domnului Traian Băsescu care a construit un sistem funcţional care pot modifica soarta oamenilor.

Eu vin de la liberali, vin de acolo. O să fac parte din viaţa politică. Am ieşit cu jucăriile mele ca să-mi apăr dreptatea şi onoarea.

Despre rolul televiziunilor

Nu m-a făcut nicio televiziune pe mine.

Despre sistemul Băsescu

Din păcate este vorba dintre stat şi cetăţean, care este nedreaptă. Statul îl umileşte pe cetăţean. Dacă nu există egalitate în această relaţie şi încredere reciprocă, apare o problemă (…) Întregul funcţionează, însă sunt anumite „culoare” controlate de oameni.

Povestea mea este a unui om care s-a agăţat cu mâinile, cu unghiuţele să reuşească (n.r. – să i se facă dreptate). Nu eu am vrut neapărat să fiu europarlamentar. Voiam să fiu pe lista, ca să fiu vizibil.

Despre viitorul său politic

Rămân independent. E un contract cu cetăţenii. Cei mai mulţi sunt cei care n-ar fi venit la vot sau nu au venit la vot. La mine nu a fost negativ nimic, nu a fost vot antisistem. Totul a fost pozitiv. Sunt atâţi oameni de bună calitate în România pentru care nu avem programe.

Despre preşedintele Băsescu

În ultimele şase luni trebuie să facă ceea ce trebuia să facă şi în primele şase luni. Scrie foarte limpede cu ce ar trebui să se ocupe. Ce avem noi, nu este comportament de preşedinte. Face tot ce îi trece prin cap.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite