Decizia PNL, după şedinţa Comisiei de unificare: Vom depune o moţiune simplă la Senat împotriva vicepremierului Oprea şi cerem audieri în Comisia de Apărare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Copreşedinţii PNL, Alina Gorghiu şi Vasile Blaga. FOTO Cosmin Iftode
Copreşedinţii PNL, Alina Gorghiu şi Vasile Blaga. FOTO Cosmin Iftode

Liberalii s-au întâlnit, luni, astăzi, într-o şedinţă a Comisiei de unificare, unde au decis că senatorii PNL vor depune o posibilă moţiune simplă împotriva vicepremierului Gabriel Oprea, membru al Guvernului Ponta, dar au cerut şi audierea acestuia în Comisia de Apărare.

UPDATE Copreşedintele PNL Vasile Blaga a anunţat, după şedinţa Comisiei de unificare, că senatorii liberali vor depune o moţiune simplă împotriva lui Gabriel Oprea. 

„Vom depune o moţiune simplă la Senat. Cere şi Comisiei de apărare să facă audieri privind ceea ce s-a întâmplat Am decis acest lucru şi am observat cu surpindere că domnul Ponta i-a atras lui Gabriel Oprea că a avut discuţii cu noi. Sigur au fost discuţii, ele erau normale, în încercarea noastră de a opri acest Guvern“, a spus Vasile Blaga după şedinţa Comisiei de unificare a PNL 

UPDATE Tema înfiinţării unei comisii de anchetă pentru cazul Oprea a fost deja abordată de reprezentanţii Partidului Naţional Democrat care au anunţat că iniţiază procedura de înfiinţare a unei asemenea structuri astăzi.

„Vom depune solicitarea semnată de grupul PND azi la ora 14.00 la şedinţa Biroului Permanent al Camerei Deputaţillor. Avem deja solicitarea scrisă şi semnată şi vom veni cu ea în faţa colegilor. Îi aşteptăm şi pe cei de la PNL să fie alături de noi în acest demers”, a declarat deputatul Radu Popa, şeful Grupului parlamentar al PND, pentru stiripesurse.ro


Liberalii discută în acestă dimineaţă cazul poliţistului mort în misiune, în timp ce însoţea coloana oficială  ministrului de Interne. Alina Gorghiu şi Cătălin Predoiu i-au cerut demisia lui Gabriel Oprea pentru că nu a explicat de unde a plecat, încotro se deplasa şi care era urgenţa ce impunea escorta poliţiei. Cei din PNL vor decide dac[ depun mo'iune simplă, o interpelare sau vor cere o comisie de anchetă în cazul Oprea

În urmă cu o săptămână, liberalii au anulat şedinţa Comsiei de unificare în ultimul moment. Astfel, precedenta şedinţă a Comisiei de unificare a PNL a avut loc la sfârşitul lunii septembrie, după eşecul moţiunii de cenzură depuse de liberali împotriva Guvernului Ponta.  

Moţiunea de cenzură „Alege între România şi Ponta, un premier compromis. Demite-l pe Victor Ponta!", iniţiată de liberali, a primit 207 voturi „pentru“ în plen, iar opt au votat „împotrivă". Pentru trecerea moţiunii erau necesare 275 de voturi favorabile.

Alina Gorghiu anunţa la finalul şedinţei Comisiei de unificare a PNL că liberalii nu vor purta un dialog cu partidele care îl susţin pe Victor Ponta. 

Am luat decizia să refuzăm să ne aşezăm la masă cu cei patru lideri de partide politice care duc România pe un drum greşit până când vor renunţa la soluţia compromiţătoare pentru România - anume Victor Ponta prim-ministru. (...) Vom refuza să ne aşezăm la masă cu un partid sau cu o coaliţie care nu dă semne că a înţeles pericolul de a-l ţine pe Victor Ponta în continuare la Palatul Victoria", a afirmat copreşedintele liberal Alina Gorghiu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite