Lider PLUS, după fake news-urile răspândite de PSD: Depunem plângere penală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dragoş Tudorache anunţă că Alianţa USR-PLUS dă în judecată PSD. FOTO Eduard Enea
Dragoş Tudorache anunţă că Alianţa USR-PLUS dă în judecată PSD. FOTO Eduard Enea

Dragoş Tudorache, europarlamentar şi membru al Biroului Naţional PLUS, a declarat, vineri, în cadrul unei intervenţii telefonice la Digi24, că Alianţa USR-PLUS va depune plângere penală după ce PSD a răspândit, în mediul online fake news-uri prin care se încearcă descurajarea votului pentru Klaus Iohannis în turul doi al alegerilor prezidenţiale.

„În primul rând, pentru noi a fost o surpriză neplăcută, suntem foarte îngrijoraţi de ceea ce s-a întâmplat pentru cel puţin trei motive: primul ar fi că este o minciună. Noi, PLUS şi Alianţa USR PLUS, am anunţat încă de duminică seară/luni că sprijinul nostru în turul doi merge în mod clar către preşedintele Iohannis şi o reafirm şi eu acum, în numele PLUS, în numele Alianţei USR PLUS, că îl vom sprijini în toată campania şi vom îndemna susţinătorii noştri să îl voteze pe preşedintele Iohannis, în turul doi”, a declarat Dragoş Tudorache.

De asemenea, acesta a subliniat că PSD recurge la furt de identitate. „În al doilea rând, este vorba de un furt, pur şi simplu. Este un furt de identitate, un furt de siglă – acestea sunt protejate prin lege şi avocaţii noştri lucrează deja la o plângere penală în acest sens. Tratăm foarte serios acest lucru. Identitatea folosită în acele mesaje, în îndemnurile de pe Facebook, e exact identitatea noastră, se foloseşte sigla noastră şi aceasta este o faptă penală pentru care, sperăm noi, autorităţile să ia măsurile legale potrivite şi să ajungă la un rezultat.

În al treilea rând, este şi o încercare de denaturare a procesului electoral. Suntem deja în campanie electorală pentru turul doi şi astfel de mesaje false nu fac decât să denatureze ceea ce ar trebui să fie un proces electoral cinstit, deschis pentru că asta le datorăm cu toţii alegătorilor. Atunci când liderii unui partid îşi asumă o informaţie înainte de a o verifica sau înainte de a se asigura că acea informaţie este adevărată sau nu, îşi asumă şi responsabilitatea politică pentru ceea ce fac”, a declarat Dragoş Tudorache.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite