Klaus Iohannis: Dacă s-ar graţia corupţii, s-ar da un semnal total greşit în societate. Contez pe realismul parlamentarilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Klaus Iohannis se împotriveşte amendamentelor propuse de liderul senatorilor PSD, Şerban Nicolae, la legea graţierii, prin care corupţii ar scăpa de puşcărie.

„Dacă s-ar graţia corupţii, s-ar da un semnal total greşit în sociatete. Contez pe realismul parlamnetarilor. Dacă s-ar continua cu astfel de iniţiative, cu siguranţă am avea reacţii foarte puternice din partea societăţii“, a spus Klaus Iohannis. 

Liderul senatorilor PSD Şerban Nicolae a propus luni câteva amendamente care graţiază integral faptele de corupţie prevăzute de Codul Penal, dar şi de alte legi anticorupţie. În plus, senatorul PSD le oferă infractorilor şansa de a comite fapte penale încă o lună de la intrarea în vigoare a legii, suspendând, practic, în acest timp întreaga legislaţie penală.

Conform proiectului iniţiat de Şerban Nicolae, preşedintele PSD, Liviu Dragnea, ar scăpa de executarea pedepsei în cel de-al doilea dosar. Liderul PSD este judecat pentru instigare la abuz în serviciu şi fals intelectual, ambele infracţiuni pentru care se aplică graţierea propusă de colegul său de partid. Deci chiar dacă ar fi condamnat, Dragnea n-ar ajunge după gratii. Şi n-ar fi singurul politician cu greutate. Călin Popescu Tăriceanu, Nicuşor Constantinescu (fostul preşedinte al CJ Constanţa), Adrian Severin (fost europarlamentar PSD) şi Cristian Poteraş (fost primar PDL al Sectorului 6) sunt doar câţiva dintre liderii politici care s-ar bucura de legea lui Şerban Nicolae.

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a declarat, marţi dimineaţă, că nu susţine amendamentele depuse de liderul senatorilor PSD Şerban Nicolae la legea graţierii, printre care ar scăpa de puşcărie şi condamnaţii pentru corupţie. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite