Klaus Iohannis: Există un vinovat moral pentru tragedia de la Piatra Neamţ. PSD a blocat Guvernul lună de lună

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Klaus Iohannis a lansat marţi un nou atac la PSD, în contextul tragediei de la Piatra Neamţ, considerându-i pe social-democraţi „vinovatul moral”. Acesta a explicat că PSD a blocat Guvernul lună de lună şi că a cerut cetăţenilor să nu respecte normele de siguranţă în plină pandemie. „Autorităţile locale pesediste au aplicat după ureche măsurile de la centru, în spirit electoral”, a adăugat şeful Statului.

„Mereu aceiaşi politicieni cu apucături învechite care au lăsat România colaps iar acum strică fără ruşine de pe margine. Nu voi comenta ancheta de la Piatra Neamţ. Dar să nu ne limităm la a identifica doar pe cei care au greşit tehnic, punctual, pentru că probleme e mai gravă de atât. Există şi un vinovat moral. Cel care a blocat Guvernul lună de lună în Parlament şi le-a cerut oamenilor să nu respecte normele de siguranţă în plină pandemie”, a declarat marţi seară Klaus Iohannis într-o conferinţă de presă.

Şeful Statului a precizat apoi că autorităţile locale de la PSD ar fi aplicat „după ureche” măsurile impuse de Guvern, şi a explicat că startul reformelor în România va fi dat de alegerile parlamentare. 

„Autorităţile locale pesediste, e un adevăr care trebuie să-l spunem, au aplicat după urechile măsurile de la centru, în spirit electoral. La Piatra Neamţ baronii roşii au schimbat şefii de spital de capul lor. Autorităţile locale pesediste pun permanent piedici deciziilor guvernamentale, nu alocă resurse sufuciente şi preferă improvizaţii care în cele din urmă, în mod tragic, fac victime. Această situaţie nu poate continua aşa.

România are nevoie de reforme profunde care sunt posibile doar cu sprijinul unei largi majorităţi parlamentare. De aceea votul din 6 decembrie e mai important ca oricând, pentru a fi posibil procesul de reconstrucţie a României”, a afirmat Klaus Iohannis.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite