Deputaţii Ion Diniţă şi Ioan Adam pot fi arestaţi preventiv

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Camera Deputaţilor a votat astăzi în favoarea arestării preventive pentru deputaţii Ion Diniţă şi Ioan Adam, ultimul fiind implicat în dosarul retrocedărilor de pădure, alături de Viorel Hrebeniuc, care se află deja după gratii.

Este a treia oară când deputaţii se întâlnesc pentru a vota arestarea deputatului PC.  Deputatul Ioan Diniţă este cercetat în dosarul contractelor acordate ilegal de Consiliul Judeţean Braşov, dosar în care este urmărit penal şi Aristotel Căncescu, preşedintele instituţiei şi al cinci funcţionari publici. Procurorii au cerut arestarea lui Diniţă, dar Comisia Juridică din Camera Deputaţilor a refuzat. Ieri nu s-a întrunit cvorumul la Camera Deputaţilor, astfel că Diniţă este liber cel puţin până în 27 octombrie când plenul Camerei Deputaţilor se va reuni din nou.

 Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat, marţi, cu 248 voturi "pentru" şi 63 voturi "împotrivă" cererea ministrului Justiţiei de încuviinţare a arestării preventive a deputatului Ioan Adam.

Citeşte şi:

Masterand român la Cambridge, după ce a stat 11 ore în frig fără să voteze: ”Domnule Iohannis, vă rugăm: fiţi cu ochii pe ei!”

George Cătălin Ţurcaş, tânărul din Şimleu Silvaniei, olimpic naţional şi internaţional la matematică pe vremea când era elev, masterand în matematică pură la Cambridge acum, lansează un apel către preşedintele ales Klaus Iohannis. Apelul vine după ce, alături de alţi studenţi români, a stat peste 11 ore la coadă în Londra, fără a reuşi să voteze.               

Alegeri prezidenţiale 2014. Meleşcanu: Am propus BEC să prelungească ora votului pentru românii din străinătate. BEC infirmă

Ministrul de Externe Teodor Meleşcanu a declarat că a trimis o propunere la Biroul Electoral Central pentru prelungirea programului la secţiile din diaspora. Contactat de "Adevărul", purtătorul de cuvânt BEC, Marian Muhuleţ, a infirmat spusele ministrului."Nu am primit nicio solicitare până la această oră", a spus oficialul.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite