Crăciun agitat şi la PSD, şi la ALDE

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nu asumarea răspunderii Guvernului pe Legea bugetului de Stat şi pe aceea a Bugetului asigurărilor sociale de Stat pe anul 2020 a stricat digestia de după mesele îmbelşugate de Crăciun ale mai marilor din PSD.

În această privinţă, inşii cu pricina doar au mimat implicarea, mulţumindu-se cu sesizarea Curţii Constituţionale. Un fapt egal cu zero căci nici măcar servantul pesedist perfect Valer Dorneanu, declarat omul anului de revista pro-rusă Sputnik, nu mai poate face nimic de vreme ce preşedintele Klaus Iohannis are deja toate temeiurile legale în vederea promulgării legilor cu pricina.

Să ne înţelegem. PSD nu a introdus moţiunea de cenzură nu fiindcă s-ar fi înţelepţit peste noapte. Nu pentru că preşedintele interimar, dl. Marcel Ciolacu, ar fi fost cuprins de magia sărbătorii Crăciunului. Nu fiindcă PSD şi-ar fi dat seama că nu are dreptul moral să comenteze de vreme ce în cei mai puţin de trei ani de guvernare a făcut România praf. Doar fiindcă aşa a vrut puşcăriaşul Dragnea şi încă câţiva inşi de aceeaşi teapă Nu, nici vorbă.

Oricât de mic le-ar fi IQ-ul şi oricât de precară ar fi pregătirea politică a celor aflaţi acum în fruntea aşa-zişilor social-democraţi români, înţeleg şi ei măcar aceste două lucruri:

1. PSD nu ar fi deloc avantajat de căderea prematură a guvernului Orban. Nu de alta dar asta ar putea reprezenta soluţia prin care s-ar ajunge la alegerile anticipate pe care PSD nu şi le doreşte cu nici un chip.

2. Este în avantajul PSD ca guvernul PNL să rămână tot anul 2020 la putere. 2020 se anunţă un an teribil de dificil aşa că sunt pregătite condiţiile ca PNL-ul să îşi frângă foarte uşor gâtul. Unde mai pui că sunt destul de mulţi miniştri în guvern care parcă ar fi programaţi să dea zilnic rateuri, iar scadenţa e mai bine să fie amânată până la alegerile la termen din decembrie 2020.

Care au fost atunci preocupările politice consumate între sarmale, piftii şi cozonaci ale celor de la PSD? În primul rând, lupta pentru şefia partidului care va ajunge la punctul culminant cu ocazia Congresul partidului ce se va desfăşura la finele lunii februarie. Din câte se pare, dl. Ciolacu nu e ca şi ales, pentru el Congresul nu va însemna doar o formalitate, un posibil rival la şefie putând fi fostul premier Sorin Grindeanu. Pe care organizaţia judeţeană Timiş l-a şi scos deja la înaintare şi care e susţinut nu doar de dl. Cozmin Guşă, ci şi de doamna Gabriela Firea. Adică de insa care s-a numărat printre primii care i-a înfipt d-lui Grindeanu cuţitul în spate pe vremea când executa supusă ordinele lui Liviu Nicolae Dragnea. Şi vorbea despre acesta ca şi cum ar fi fost cuprinsă de fior mistic.

Am scris de mult prea multe ori despre dl. Grindeanu. Nu văd defel în el nici cine ştie ce model moral, cu atât mai puţin eroul pe cal alb confecţionat în primăvara anului 2017 (lunile mai-iunie)de Realitatea tv şi de subordonaţii d-lui Guşă. Adică domnii Hoandră şi - hopa! - omniprezentul domn Rareş Bogdan. E adevărat. Dl. Grindeanu este mai spălat, mai curat, se tunde nu la frizer, ci la hair stylist, are chiar un pic mai multă carte decât dl. Ciolacu. Deşi cu limba română nu este nici dumnealui în cei mai buni termeni. Însă nu ştiu cât de uşor va fi el acceptat de baronii PSD. Şi mai ales de din ce în ce mai puţin sofisticatul, dar şi mai rarefiatul electorat al partidului.

Şefii PSD au avut mare nevoie de colebil şi triferment îndeosebi vineri seara. Atunci când au aflat că guvernul Orban a luat decizia de a desfiinţa Secţia specială. Celebra SIIJ. Însă nu a sărit ca ars numai dl. Marcel Ciolacu. Nu doar dumnealui a avut crampe stomacale. A transpirat abundent, şi nu fără motiv, şi dl. Varujan Vosganian de la ALDE.A ameninţat insa cu condicuţă în justiţie Steluţa Cătăniciu. SIIJ fiind una dintre cele mai ticăloase fapte comise în vremea guvernării PSD-ALDE. Adică exact aceea care cu ajutorul majorităţii parlamentare l-a făcut scăpat de rigorile justiţiei şi pe posibilul vinovat de crimă Daniel Chiriţoiu, dar şi pe dl. Călin Popescu-Tăriceanu.

Comentariu publicat concomitent pe site-ul contributors.ro şi pe blogurile adevarul.ro

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite