Cine este Raluca Prună, propunerea finală pentru portofoliul Justiţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Raluca Prună FOTO Mediafax
Raluca Prună FOTO Mediafax

După ce candidatura Cristinei Guseth a fost retrasă aseară de Dacian Cioloş, în urma prestaţiei dezamăgitoare în comisiile parlamentare, iar marţi dimineaţă a fost vehiculat numele lui Mihai Segerean pentru portofoliul Justiţiei, Raluca Prună, înalt funcţionar în cadrul Comisiei Europene, este propunerea confirmată pentru această funcţie.

Raluca Prună este licenţiată în Drept şi Filosofie şi are un master în Ştiinţe Politice, împreună cu diferite alte burse la două universităţi din Budapesta.

Raluca Prună este coordonator de programe pentru justitie şi afaceri internaţionale la Delegaţia Comisiei Europene la Bucureşti. A fost jurist lingvist în cadrul serviciului juridic al Consiliului Uniunii Europene şi este expert în Ministerul Justiţiei.

LIVE VIDEO Audierea candidatului la funcţia de ministru al Justiţiei, Raluca Prună

Mihai Selegean, prima variantă pentru Justiţie după retragerea Cristinei Guseth

Primul nume vehiculat marţi dimineaţă a fost Mihai Selegean, care are 40 de ani şi deţine în prezent funcţia de director juridic la BRD.

Din mai până în iulie 2003 a fost director de cabinet al ministrului Justiţiei Rodica-Mihaela Stănoiu, în Guvernul Năstase, iar din 2004 până în 2008 a fost Director al Institutului Naţional al Magistraturii, numit de CSM, în timpul mandatului Monicăi Macovei.

Şi democraţii l-au propus în 2008 pentru portofoliul Justiţiei, însă liderii PSD Mircea Geoană şi Ion Iliescu au respins atunci ideea.

Cristina Guseth, retrasă din Guvern

Premierul desemnat Dacian Cioloş a hotărât luni seară să o retragă pe Cristina Guseth din fruntea Ministerului Justiţiei, în urma prestaţiei mult sub aşteptări pe care a avut-o în comisiile de specialitate ale Parlamentului. Cristina Guseth primise aviz favorabil, însă răspunsurile sale la întrebările parlamentarilor au fost foarte slabe. Dacian Cioloş va face o nouă propunere pentru acest portofoliu marţi dimineaţă.

„Pentru a nu vulnerabiliza în niciun fel încrederea în ministrul Justitiei din Guvern, într-un an foarte important pentru menţinerea credibilităţii activităţii Justiţiei, am hotărât să retrag propunerea doamnei Cristina Guseth pentru acest portofoliu. Dimineaţă voi înainta conducerii Parlamentului o nouă propunere” a fost mesajul postat aseară, de premierul desemnat pe Facebook.

Pe aceeaşi temă: 

Cristina Guseth, retrasă din Guvern de premierul Cioloş în urma prestaţiei din Parlament

Prestaţia Cristinei Guseth. „De ce aţi votat-o, domnilor parlamentari?“

Miniştrii, avizaţi de un Parlament fără Opoziţie. Vasile Dâncu va fi audiat marţi dimineaţă 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite