Ce se întâmplă dacă primarul interimar al Bucureştiului e demis

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ce se întâmplă dacă primarul interimar al Bucureştiului e demis. Primarul interimar al Capitalei, Ştefănel Dan Marin, este la un pas de demitere după ce liberalii şi o parte din reprezentanţii social-democraţi l-au criticat în ultimele zile şi au anunţat încetarea susţinerii politice a acestioa, pentru ca marţi să intre pe ordinea de zi un vot pentru demiterea edilului interimar.

Ce se întâmplă dacă primarul interimar al Bucureştiului e demis. Zilele lui Ştefănel Dan Marin, numărate

„Din câte ştiu eu, da. Nu ştiu dacă neapărat de la PSD, dar din câte ştiu eu de la PNL. Eu, mâine, la şedinţa de la ora 15,00 convocată de PNL, nu particip, pentru că nu este convocată de mine, eu am convocat şedinţa de joi ordinară, în care am pus lucruri serioase pe ordinea de zi, printre care şi bugetul RADET“, a declarat primarul inetrimar al Capitalei pentru Agerpres. Edilul interimar a căzut în disgraţia PNL-ului după ce Ştefănel Dan Marin a ignorat Acordul pentru bucureşteni, plan de măsuri înaintate de liberali pentru a-şi menţine susţinerea UNPR-istului. 

O reacţie a liberalilor a venit din partea consilierului general Richard Radu. „Poziţia PNL este aceea că Acordul pentru bucureşteni asumat şi de primarul interimar al municipiului Bucureşti nu a fost respectat de către acesta.. De asemenea, Ştefănel-Dan Marin a tergiversat convocarea şi punerea pe ordinea de zi a CGMB a bugetului RADET. Bucureştenii au fost văduviţi de un drept al lor, acela al căldurii şi apei calde, motiv pentru care în continuare consideram că primarul general interimar trebuie să îşi dea demisia sau să fie schimbat", a declarat Richard Radu pentru Agerpres. 

Ce se întâmplă dacă primarul interimar al Bucureştiului e demis. Mandat de două luni

La 15 septembrie Sorin Oprescu a fost suspendat din funcţia de primar general al Capitalei, după ce instanţa a emis o decizie definitivă privind arestarea preventivă a acestuia pentru luare de mită. În aceeaşi zi, consilierul general UNPR Ştefănel Dan Marin a fost desemnat primar interimar al Capitalei, după ce a fost numit viceprimar în locul lui Cornel Pieptea (PNL), care a demisionat.

Celălalt viceprimar, Dan Darabonţ (PSD), a anunţat că partidul din care face parte nu face nicio propunere pentru postul de primar interimar, consilierii PSD fiind minoritari. După desemnarea lui Marin primar interimar, Pieptea a ocupat din nou poziţia de viceprimar lăsată vacantă de cel dintâi.

Ce se întâmplă dacă primarul interimar al Bucureştiului e demis

În urma demiterii primarului interimar al Capitalei Generale, unul dintre cei doi viceprimari pot prelua atribuţiile fostului primar interimar, însă doar în urma unui vot prin care jumătate plus unul din consilierii locali să fie de acord cu preluarea acestei funcţii. În mod normal, în competiţie se înscriu cei doi viceprimari (Cornel Pieptea de la PNL şi Dan Darabont de la PSD), însă se poate întâlni situaţia din septembrie, când Ştefănel Dan Marin a fost singurul candidat.  

Până la ziua în care are loc alegerea unui nou primar interimar, vicepremarii asigură temporar bunul mers al funcţionării Primăriei. 

Primul nume vehiculat pentru preluarea funcţiei de primar interimar este viceprimarul Cornel Pieptea, însă o posibilă variantă este şi consilierul Richard Radu, cel care a ieşit public să critice activitatea lui Ştefănl Dan Marin. 

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite