Sesizările lui Zgonea la CCR, respinse. Zegrean: Am mai dat astfel de decizii. Dacă le-ar citit, ar putea să prevadă decizia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Valeriu Zgonea a fost revocat de la şefia Camerei Deputaţilor FOTO Mediafax
Valeriu Zgonea a fost revocat de la şefia Camerei Deputaţilor FOTO Mediafax

Judecătorii Curţii Constituţionale au respins în unanimitate sesizarea fostului preşedinte al Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea legată de maniera în care a fost modificat Regulamentul Camerei, iar sesizarea de neconstituţionalitate a revocării lui din funcţie a fost respinsă cu majoritate de voturi.

UPDATE Curtea Constituţională a respins marţi, cu majoritate de voturi, sesizarea lui Valeriu Zgonea prin care acesta a contestat vacantarea funcţiei de preşedinte al Camerei Deputaţilor pe care o ocupă, precum şi pe cea care contesta modul în care s-a modificat regulamentul Camerei, decizie luată cu unanimitate de voturi, a informat preşedintele CCR, Valer Dorneanu. 

UPDATE Valeriu Zegrean: Dacă aţi citit deciziile Curţii, oricine, dacă le-ar citi, ar putea să prevadă deciziile⁠⁠⁠⁠. Am mai dat astfel de decizii în 2005, 2012", a spus fostul preşedinte al CCR.


Fostul preşedinte al Camerei Deputaţilor Valeriu Zgonea a contestat la Curtea Constituţională modificarea Regulamentului forului, care, în opinia sa, a fost făcută ilegal. 

Zgonea a trimis pe 7 iunie o scrisoare Biroului permanent în care solicita retragerea de pe ordinea de zi a hotărârii de modificare a Regulamentului prin care preşedintele Camerei Deputaţilor poate fi revocat mai uşor din funcţie.  

„Am înaintat Biroului permanent un document în care am cerut Comitetului liderilor să scoată de pe ordinea de zi un punct care, din perspectiva mea, încalcă zeci de articole ale Regulamentului şi generează un precedent extrem de periculos pentru democraţia din România. Nu a existat o iniţiativă legislativă căreia să îi fie asimilat proiectul de hotărâre de modificare a Regulamentului Camerei (hotărârea prin care se modifică articolul privind revocarea preşedintelui Camerei Deputaţilor - n.r.). Mai pe româneşte, în fals, a fost introdus un punct pe ordinea de zi a plenului Camerei Deputaţilor sub identitatea de PHCD 50 care nu are niciun iniţiator, nicio comisie parlamentară nu l-a iniţiat, niciun grup de parlamentari nu a iniţiat această hotărâre de modificare a Regulamentului“, explica, săptămâna trecută, Valeriu Zgonea.


A doua sesizare se referă la Hotărârea Camerei Deputaţilor prin care funcţia de preşedinte a fost vacantată, în baza modificărilor considerate neconstituţionale de către Valeriu Zgonea.

Curtea Constituţională a amânat, săptămâna trecută, sesizarea formulată de fostul preşedinte al Camerei Deputaţilor Valeriu Zgonea privind modificarea Regulamentului Camerei Deputaţilor.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite