Boc: Premierul Victor Ponta să ceară ministrului de Finanţe Victor Ponta reducerea CAS

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul premier Emil Boc îi cere actualului premier Victor Ponta să-i solicite ministrului de Finanţe Victor Ponta reducerea contribuţiilor de asigurări sociale.

„Îi solicit premierului Victor Ponta să îi ceară vicepremierului pe probleme de finanţe publice, Victor Ponta, să ceară ministrului Finanţelor, Victor Ponta, reducerea contribuţiilor de asigurări sociale, conform angajamentelor şi promisiunilor preşedintelui PSD, Victor Ponta, ale co-preşedintelui defunctei Alianţe USL, Victor Ponta, ale liderului USD, Victor Ponta, şi ale liderului noii majorităţi parlamentare, Victor Ponta. Dacă nu acum, atunci când?“, a spus Boc, pentru Mediafax.

Premierul Victor Ponta a preluat mandatul de ministru interimar al Finanţelor, după demisia liberalului Daniel Chiţoiu. Daniel Chiţoiu şi Andrei Gerea şi-au înregistrat oficial demisia din funcţia de ministru al Finanţelor, respectiv ministru al Economiei, la cabinetul prim-ministrului, imediat după discuţia dintre premierul Victor Ponta şi liderul PNL, Crin Antonescu.

Prima schimbare a lui Victor Ponta în calitate de ministru interimar al Finanţelor a fost schimbarea eliberare a lui Radu Gheţea din funcţia de şef al CEC.

În luna noiembrie, Chiţoiu a afirmat că a fost sunat de către preşedintele Traian Băsescu, în urmă cu două-trei săptămâni, care l-a rugat ca Radu Gheţea să nu fie schimbat de la conducerea Casei de Economii şi Consemnaţiuni, fără a motiva această intervenţie.

Declaraţia a fost făcută în contextul în care Ioana Băsescu, fiica preşedintelui Traian Băsescu, a luat, în 9 septembrie 2013, un credit în lei de la CEC Bank, în valoare de 4,6 milioane lei, pentru a cumpăra un teren de 290 hectare din judeţul Călăraşi, împrumut garantat cu soldurile prezente şi viitoare ale unui cont deschis la CEC şi cu terenul agricol achiziţionat.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite