Băsescu nu vrea invitaţi USL la Cotroceni: ora târzie a ceremoniei şi numărul miniştrilor cer un protocol minimal

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Guvernul Ponta 2 va depune jurământul de credinţă în faţa preşedintelui FOTO Mediafax
Guvernul Ponta 2 va depune jurământul de credinţă în faţa preşedintelui FOTO Mediafax

La ceremonia de depunere a jurământului de credinţă a membrilor Guvernului României în faţa preşedintelui României care se va desfăşura vineri seară, la Palatul Cotroceni, vor participa doar membrii noului Cabinet, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, preşedintele Senatului României, preşedintele Camerei Deputaţilor şi membrii Curţii Constituţionale.

„Ţinând cont de incertitudinea cu privire la ora la care se va desfăşura ceremonia, dar şi de numărul mare de membri ai Guvernului, Administraţia Prezidenţială se vede nevoită să utilizeze un protocol minimal. Astfel, la ceremonie, sunt invitaţi să participe Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, preşedintele Senatului României, preşedintele Camerei Deputaţilor şi preşedintele şi membrii Curţii Constituţionale, precum şi toţi jurnaliştii acreditaţi”, a anunţat, vineri seară, Administraţia Prezidenţială.

Votul de încredere al Parlamentului s-a încheiat. Guvernul Ponta 2 a trecut cu 402 voturi „pentru” şi 120 „împotrivă”.

Votul parlamentarilor urmează să fie publicat în Monitorul Oficial, după care membrii noului Cabinet se vor prezenta în faţa preşedintelui pentru a depune jurământul de credinţă.

Vineri după-amiază, după încheierea şedinţei de plen a Camerei Deputaţilor, Victor Ponta a declarat că noul Guvern se va prezenta în faţa preşedintelui după ora 20.00.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite