Băsescu, despre posibilitatea ca Dragnea să fie prim-ministru: Am crea şi noi nişte unicate în UE. Premier condamnat, fie el şi cu suspendare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele PMP, Traian Băsescu. FOTO Arhivă Adevărul
Preşedintele PMP, Traian Băsescu. FOTO Arhivă Adevărul

Dacian Cioloş ar putea rămâne premier şi după alegerile parlamentare, doar dacă acestea ar fi câştigate de PNL, susţine fostul preşedinte Traian Băsescu, acesta fiind de părere că PSD nu va mai susţine un premier tehnocrat şi care ar putea da un lider cu probleme penale pentru Palatul Victoria.

Întrebat în interviul acordat Digi 24 dacă îl vede pe Cioloş la Palatul Victoria după alegerile din toamnă, raian Băsescu a fost sceptic. „Ar putea fi varianta ca PNL, varianta teoretică, PNL să câştige alegerile, să fie cel mai mare partid, să aibă cel mai mare număr de parlamentari şi atunci dnul Iohannis să desemneze premier de la PNL”, a explicat fostul preşedinte.

Orice altă variantă nu-i va permite lui Dacian Cioloş să rămână în fruntea Guvernului, este de părere fostul preşedinte. Întrebat despre scenariul unui unui guvern de coaliţie PSD cu PNL, care să-l susţină pe actualul premier, Băsescu a răspuns: „Nu cred, PSD-ului îi pare rău şi acum că a făcut această înţelegere cu guvernul de tehnocraţi, e evident ca nu o vor digera nici după alegeri“.

Preşedintele PMP a vorbit şi despre varianta ca Liviu Dragnea să fie următorul premier al României. „Am crea şi noi nişte unicate în UE, premier condamnat - fie el şi cu suspendare! Nu cred că vreun preşedinte responsabil ar desemna premier un om condamnat pentru furt la vot. Furt la vot! Despre asta vorbim, despre furt de democraţie!”, a declarat Traian Băsescu.

De asemenea, fostul şef de stat a reiterat faptul că el ar fi cel mai potrivit pentru funcţia de premier după alegerile din toamnă.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite