Băsescu, despre gestul lui Juncker de a-l pupa pe frunte: „Mi-a apreciat întotdeauna inteligenţa“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Momentul în care Jean-Claude Juncker şi-a arătat aprecierea pentru fostul preşedinte Traian Băsescu FOTO: AFP
Momentul în care Jean-Claude Juncker şi-a arătat aprecierea pentru fostul preşedinte Traian Băsescu FOTO: AFP

Fostul preşedintele Traian Băsescu a explicat, într-o intervenţie la un post de televiziune, gestul preşedintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, de a-l pupa pe frunte. Potrivit senatorului PMP, oficialul european i-a apreciat întotdeauna inteligenţa, gestul de ieri fiind unul de apreciere.

Cu ocazia vizitei sale în România, preşedintele Comisiei Europene a ţinut un discurs în plenul Parlamentului cu privire la viitorul Europei în contextul Brexitului. Înainte de începerea şedinţei de plen, oficialul european a făcut un gest care a stârnit reacţii din cele mai diverse: l-a pupat pe frunte pe fostul preşedinte Traian Băsescu. Mai mult, cei doi s-au şi îmbrăţişat şi au purtat o discuţie înainte de discursul lui Juncker în plen.

Senatorul PMP a ţinut însă să explice semnificaţie gestului preşedintelui CE, lucru pe care l-a făcut printr-o intervenţie la postul de televiziune B1TV. Băsescu a declarat că gestul a fost unul de apreciere, căci Juncker i-a apreciat „întodeanu inteligenţa şi capacitatea de inovaţie” a fostului preşedinte.

„El mi-a apreciat întotdeauna inteligenţa şi capacitatea de inovaţie. Spunea că sunt inepuizabil pe vremea cand eram în Consiliu cu el,” a declarat senatorul PMP.


Gestul preşedintelui CE a fost explicat şi de fostul prim-ministrul Adrian Năstase, spunând că Juncker „are o simpatie pentru chelioşi”. „Nu e primul personaj pe care îl pupă pe frunte. El îi iubeşte pe chelioşi. Are o simpatie”, a declarat Adrian Năstase pentru Antena 3.

Preşedintele CE, cel mai longeviv lider din Uniunea Europeană, a ţinut joi un discurs în Parlamentul României, a fost primit la Cotroceni, unde a avut loc şi o recepţie şi s-a întâlnit şi cu premierul Sorin Grindeanu.

Tot ieri, liderul european s-a întâlnit şi cu cetăţenii români, întâlnire unde a declarat că societatea românească a demonstrat în ultimele luni că nu permite să i se răpească unul dintre drepturi, făcând referire la protestele care au început în luna februarie şi că i-a admirat ”foarte mult” pe români pentru acţiunile lor. El a vorbit despre corupţia din România ca fiind un ”rău” prezent şi în alte state, dar care trebuie eradicat şi a spus că ţara nu trebuie părăsită din descurajare.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite