Adevărul Live. Marian Jean Marinescu, eurodeputat: Nu cred că Parlamentul britanic şi va asuma ieşirea din UE. Să vă spun şi o poveste cu Nigel Farage

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Eurodeputatul PNL Marian Jean Marinescu a vorbit, la Adevărul Live, despre referendumul din Marea Britanie, dar şi despre relaţia UE - NATO, în contextul summitului de la Varşovia.

Principalele declaraţii:

Am fost de două sau de trei ori la BBC cu Nigel Farage. După una dintre emisiuni, realizatoarea a venit şi a spus că o să scot partea cu dvs. şi cu Farage. Eu, cu educaţia mea din România, el, cu felul lui de a fi, ne-am contrat foarte tare. O să vă spun o poveste foarte tare. În 2014 am invitat nişte studenţi din Marea Britanie pentru că am fost invitat de ambasadorul român din Marea Britanie la o conferinţă cu studenţii români. Pe aeroport la Londra l-au v[zut pe Farage. S-au dus la ei şi l-au rugat să facă o poză. Au făcut o poză şi după i-au spus: Să ştiţi că noi suntem români. Şi a fugit ca din puşcă. Un exemplu ca să vă daţi seama ce fel de om este.

Spui că îţi dai demisia pentru că ţi-ai atins scopul, dar rămâi  în Parlament. A spus că noi suntem oameni care n-am muncit niciodată. CV-ul lui nue xistă pe site, dar a lucrat câţiva ani la o casă de brokeraj. Apoi a fost politician. Este europarlamentar din 1999. Această perioadă de incertitudine nu face bine deloc.

Eu nu cred că Marea Britanie va trimite notificare. După cum se arată lucrurile, nu cred. Referendumul este consultativ. Nu ştiu ce se va întâmpla până la toamnă. Depinde şi ce se derulează în Marea Britanie. Să vedem ce face şi Scoţia, să vedem ce fac şi ceilalţi. Nu ştiu dacă va avea cineva curaj să-şi pună semnătura pe acea notificare, ceea ce nu face bine Uniunii deloc. Cea mai bună reacţie ar fi să ne strângem şi mai tare, să existe o unitate şi mai mare şi să mergem spre integrare şi mai adâncă. Deocamdată nu sunt semne în această direcţie. Dacă ne uităm la sondaje, UE are încă avantaj. Nu cred că va cădea în sondaje, însă există populişti. Este normal să existe oameni nemulţumiţi, dar sunt politicieni care se aşează pe această platformă şi le spun oamenilor ce vor să audă. Ceea ce se întâmplă astăzi în Europa este din cauza politicienilor. Şi eu sunt politician.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite