Înfiinţarea Comisiei Colectiv, amânată din lipsă de cvorum

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Arhiva Adevărul
FOTO Arhiva Adevărul

Propunerea de înfiinţare a unei sucomisii parlamentare care să verifice circumstanţele producerii tragediei de la Colectiv a fost amânată în Comisia de Apărare din lipsă de cvorum.

„Nu a fost cvorum. Colegii mei nu ştiu de ce nu au venit. Sper ca săptămâna viitoare să fie inclusă din nou pe agenda Comisiei. Noi nu anchetăm partea penală. Noi vedem dacă ISU, MAI şi STS şi-au făcut datoria. Dacă MAI a dat cod roşu sau portocaliu, cât de repede au venit salvările şi cât de repede a primit STS apelul. Verificăm instituţiile care se află sub controlul parlamentar al Comisiei de apărare. Avem patru accidente grave — Baloteşti, Apuseni, Siutghiol şi Colectiv şi nu am căutat o reglementare legislativă pentru a avea o coordonare comună între instituţii“, a afirmat senatorul ALDE Dumitru Dian Popescu.

În urma tragediei, Parchetul Capitalei a deschis un dosar penal care a fost preluat de Parchetul General. Cei trei patroni ai clubului Colectiv, Alin Anastasescu, Costin Mincu şi Paul Gancea, sunt acuzaţi de ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă. 

Daniela Ioana Niţă (38 de ani), administrator şi asociat al firmei Golden Ideas Fireworks Artists (GIFA), este acuzată de favorizarea făptuitorului şi sustragerea sau distrugerea de probe ori de înscrisuri.

Cristian Mihai Niţă (31 de ani), fratele Danielei Niţă, director şi acţionar al firmei de artificii, este cercetat tot pentru favorizarea făptuitorului şi sustragerea sau distrugerea de probe ori de înscrisuri.

63 de persoane au murit în urma incendiului

Un incendiu a izbucnit pe 30 octombrie în clubul bucureştean Colectiv, chiar în timpul concertului susţinut de trupa Goodbye to Gravity. În urma tragediei şi-au pierdut viaţa  63 de persoane, dintre care 27 de persoane au murit în incendiu, 24 în spitalele din ţară şi 12 dintre răniţii transferaţi în străinătate.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite