LIVE VIDEO Corul şi Orchestra Filarmonicii "George Enescu", în direct pe adevarul.ro, de la ora 20.00

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În această seară, pe scena Sălii Mari a Palatului, Corul şi Orchestra Filarmonicii "George Enescu" vor interpreta opera "Wozzeck", de Alban Berg, sub bagheta dirijorilor Leo Hussain şi Iosif Ion Prunner (cor). Spectacolul va fi transmis în direct pe adevarul.ro.

Leo Hussain a intrat în atenţia internaţională în 2009, când a fost numit în funcţia de director muzical la Salzburg Landestheater. De asemenea, a avut un debut senzational la Théâtre de la Monnaie (Bruxelles) într-o nouă producţie, universal aclamată, a lui György Ligeti – Le Grand Macabre de La Fura dels Baus.

leo hussain

Mai apoi, Hussain a fost invitat la unele dintre cele mai celebre orchestre şi teatre de operă, printre care Symphoniker Wiener, Deutsches Symphonie-Orchester Berlin, BBC Symphony Orchestra, Mozarteum Orchester Salzburg, Berliner Staatsoper, Theater an der Wien, English National Opera, Mariinsky Theatre, Frankfurt Opera si mai multe proiecte ale Operei La Monnaie.

Născut în 1978, Leo Hussain a studiat la Cambridge University şi Royal Academy of Music, având colaborări cu unii dintre cei mai buni dirijori ai lumii, printre care Sir Simon Rattle, Valery Gergiev, Riccardo Muti şi Yannick Nezet-Seguin. Cariera sa în opera a început în 2004 ca Director artistic în sezonul de primăvară pentru English Touring Opera, dirijând ulterior îndeosebi în Marea Britanie (inclusiv pentru Glyndebourne on Tour şi Opera North). A fost numit Director muzical la Newbury Choral Society în 2004. 

În perioada recentă, a avut multe colaborări cu Festivalul de la Salzburg, unde a asistat diversi dirijori în concerte – Rattle şi Berlin Philharmonic pentru Pelléas et Mélisande, Gergiev şi Wiener Philharmoniker pentru Benvenuto Cellini, Muti pentru Otello şi Die Zauberflöte, Nezet-Seguin pentru Roméo et Juliette. De asemenea, a colaborat cu Opéra de Paris şi Aix-en-Provence Festival.

CORUL ŞI ORCHESTRA FILARMONICII „GEORGE ENESCU“

Mari orchestre ale lumii

Luni, 14.09  

Ora 20:00  

Sala Mare a Palatului

Dirijor: Leo Hussain

Dirijorul corului: Iosif Ion Prunner

Program: Alban Berg – „Wozzeck”

Solişti:

MICHAEL VOLLE – Wozzeck – bariton

EVELYN HERLITZIUS – Maria – soprană

NN – Fiul Mariei

ARNOLD BEZUYEN – Capitanul – tenor

MARTIN WINKLER – Doctorul – bas

MARIUS VLAD BUDOIU – Tambur Major – tenor

COSMIN IFRIM – Andres – tenor

MARIA JINGA – Margret – contra alto

VALENTIN VASILIU – Primul ucenic –bas

SERBAN VASILE – Al doilea ucenic – bariton

COSMIN IFRIM – Nebunul – tenor

Showbiz



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite