Zeci de percheziţii în Mureş într-un dosar de cămătărie. Pe ce comoară stăteau cei care dădeau împrumuturi cu dobânzi lunare de până la 100%

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Poliţia Română-DIICOT
Foto: Poliţia Română-DIICOT

Printr-o acţiune în care au fost puse în practică 43 de percheziţii domiciale, poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Târgu Mureş au reuşit să anihileze o puternică grupare de cămătari care acţiona în judeţ.

Din cercetările preliminare a reieşit că, din anul 2019 şi până în prezent, membrii grupării ar fi acordat, în mod coordonat, zeci de împrumuturi către diverse persoane, iar, pentru fiecare împrumut, ar fi solicitat  între 7% şi 100% dobândă lunar, în funcţie de cuantumul sumei împrumutate.

„În urma percheziţiilor, au fost ridicaţi 88.600 de lei, 183.890 de euro, 4.528.000 de forinţi, 15 telefoane mobile, 3 memory stick-uri, 1 laptop, 1 hard extern, 2 arme airsoft, înscrisuri, contracte de garanţie imobiliară şi contracte de împrumut.

10 persoane bănuite au fost conduse la sediul D.I.I.C.O.T. – S.T.  Târgu. Mureş, pentru audieri. Faţă de 6 dintre acestea, a fost dispusă măsura reţinerii pentru 24 ore, iar, pentru alte 4 persoane, a fost dispusă măsura controlului judiciar pentru 60 de zile.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul poliţiştilor Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş şi al jandarmilor Brigăzii Mobile de Jandarmi „Regele Ferdinand I” Târgu-Mureş. Activităţile s-au desfăşurat cu suportul Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române”, se arată într-un comunicat al Poliţiei Române.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite