Un bârlădean a dezgropat un schelet uman

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un bârlădean a descoperit un schelet în timp ce săpa pe un teren situat la mai puţin de 500 de metri de localitatea Ciocani. Constantin Agache încerca să planteze un butuc de viţă-de-vie,

Un bârlădean a descoperit un schelet în timp ce săpa pe un teren situat la mai puţin de 500 de metri de localitatea Ciocani. Constantin Agache încerca să planteze un butuc de viţă-de-vie, când, cu ajutorul hârleţului, a scos un fragment de os care provenea de la un craniu uman.
"Tocmai terminasem de plantat un butuc de vie, iar, în momentul în care am acoperit cu pământ rădăcina acestuia, am dat peste acel os. Iniţial, am crezut că aparţine vreunui animal care murise pe câmp. Însă, după ce am mai insistat cu săpăturile, am observat că, de fapt, era al unui om, întrucât am scos la iveală şi o mandibulă", a povestit Agache.El a anunţat imediat poliţia şi o echipă s-a deplasat la faţa locului pentru cercetări.După degajarea pământului, s-a constatat că resturile umane se aflau într-o poziţie care demonstra că persoana a fost îngropată ghemuită, craniul şi picioarele aproape atingându-se. Rămăşiţele au fost colectate şi sigilate şi au fost trimise la Institutul de Criminalistică şi Antropologie din Bucureşti. Specialiştii urmează să stabilească sexul persoanei, vârsta acesteia, precum şi data aproximativă la care a survenit decesul. Din primele cercetări efectuate a reieşit faptul că persoana a fost îngropată acum aproximativ zece ani şi era destul de înaltă, având femurul de 44 de centimetri şi tibia de 38 de centimetri.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite