Trei case, două terenuri şi cinci maşini, puse sub sechestru într-un dosar de evaziune cu produse aduse din China

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Suspecţii ar fi adus în ţară mai multe produse pe care le-ar fi vândut fără a le evidenţia în contabilitate FOTO Arhivă Adevărul
Suspecţii ar fi adus în ţară mai multe produse pe care le-ar fi vândut fără a le evidenţia în contabilitate FOTO Arhivă Adevărul

O persoană a fost reţinută de procurorii bucureşteni care au mai decis şi punerea sub sechestru a trei case, două terenuri, cinci maşini şi 100.000 de lei în urma percheziţiilor făcute luni în Bucureşti, Ilfov şi Giurgiu, în dosarul privind fapte de evaziune fiscală, prin care a fost produs un prejudiciu de peste 100 de milioane de lei.

Opt percheziţii au avut loc, marţi în Bucureşti şi în judeţele Ilfov şi Giurgiu, la locuinţele mai multor persoane suspectate de evaziune în domeniul comerţului cu electronice, echipamente electrice, jucării şi bunuri de uz casnic.

Dintre cele şapte persoane duse la audieri, una a fost reţinută de poliţiştii ilfoveni, iar celelalte vor fi prezentate marţi procurorilor de la Parchetului Tribunalului Ilfov, cu propunere de luare a măsurii controlului judiciar, potrivit unui comunicat emis de Poliţia Română.

De asemenea, au fost instituite măsuri asigurătorii asupra a trei case, două terenuri, cinci autoturisme, precum şi pentru 100.000 de lei.

În urma cercetărilor, anchetatorii au stabilit că, în perioada 2012-2014, mai multe persoane ar fi importat mărfuri provenite din China, pe care, prin intermediul unor societăţi comerciale de tip „fantomă”, le-ar fi valorificat pe piaţa internă, fără a le evidenţia în contabilitate şi fără a declara la organele fiscale veniturile obţinute.

Persoanele suspectate în acest caz au produs prin evaziune fiscală un prejudiciu estimat la 101.774.000 de lei, a precizat Poliţia Română.

Mai multe ştiri pe aceeaşi temă:

Percheziţii într-un dosar de evaziune fiscală cu jucării şi produse electronice aduse din China

Opt percheziţii au loc, luni dimineaţă, la persoane suspectate de evaziune fiscală în domeniul comerţului cu electronice, echipamente electrice, jucării şi bunuri de uz casnic. Prejudiciul creat în acest caz se ridică la peste 100.000.000 de lei.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite