Studentă la Medicină ucisă de un TIR pe o trecere de pietoni din Capitală. Tânăra tocmai ieşise de la un examen

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tânăra a fost călcată pe trecea de pietoni de un TIR FOTO Andrei Aştefănesei
Tânăra a fost călcată pe trecea de pietoni de un TIR FOTO Andrei Aştefănesei

Alina Mihaela Ţuca, studentă în anul 3 la Medicină, în vârstă de 22 de ani, a murit, miercuri la prânz, după ce a fost lovită de un TIR, în zona unei treceri de pietoni din Capitală, în faţa Institutului Naţional de Medicină Legală, de unde ieşise după ce a susţinut un examen. Surse din Poliţie susţin că şoferul era băut. Colegii Alinei transmit condoleanţe familiei victimei.

UPDATE 10:57 - Colegii Alinei Ţuca transmit condoleanţe familiei îndurerate a tinerei. „Astăzi a avut loc o tragedie care ne-a şocat şi ne-a lăsat descumpăniţi pe toţi. Colega noastră, Alina, a decedat în urma unui tragic accident rutier. Noi, studenţii medicinişti, transmitem condoleanţe familiei. Dumnezeu să o odihnească în pace, ea se află acum într-un loc mai bun”, au transmit studenţii. Tinerii vor strânge bani pentru a ajuta familia victimei.

Pe pagina de Facebook a tinerei au început să apară mesaje de condoleanţe:

„O inima bună a incetat să mai bată, un suflet mare s-a ridicat la cer, lăsând in urmă o nemarginită durere şi un gol imens, Sincere condoleante, Dumnezeu să te odihnească in pace, îngeraş drag!”

„Rămas bun înger drag, vei rămâne mereu în inimile noastre”

„Să te odihneşti în pace şi să zâmbeşti la fel printre îngeri! Condoleanţe familiei!”

„Colegii nu te vor uita niciodată, noi cele care am râs cu tine, am zâmbit cu tine, am împărtăşit atâtea momente cu tine, nu te vom uita. Alina a fost o persoană cu credinţă în Dumnezeu, iar El o are acum în grija sa. Odihneţte-te în pace!”

„Te-ai stins puţin câte puţin, sub privirile noastre neputincioase, plecând prea devreme dintre noi. Te-am iubit prea mult şi te-am pierdut. Azi nu mai eşti unde erai, dar vei fi întotdeauna în sufletele noastre. Dumnezeu să te odihnească în pace şi linişte, scumpa noastră Alina!”

UPDATE 17.50 Dumitru Claudiu Scarlat, în vârstă de 44 de ani, este şoferul TIR-ului care a ucis-o pe studenta de la Medicină.

Martorii de la faţa locului au declarat pentru adevarul.ro că în jurul orei 14.00 tânăra traversa împreună cu un băiat pe la trecerea de pietoni după ce o dubiţă le-a dat prioritate. 

Aceştia au precizat că un TIR care venea cu viteză nu a apucat să oprească şi a lovit dubiţa, aruncând-o pe marginea drumului şi lovind-o în plin pe tânără.

Băiatul care era cu aceasta a supravieţuit.

„Fata traversa pe trecere la braţ cu un băiat. O dubiţă a oprit şi i-a dat prioritate, iar TIR-ul a venit din spate cu viteză şi a lovit dubiţa, care s-a dus în lateral. Băiatul s-a ferit, a încercat să o tragă şi pe fată după el, dar nu a mai apucat. TIR-ul a trecut cu roţile peste ea. A oprit la mai bine de 30 de metri distanţă şi, când s-a dat jos, şoferul îşi freca de cap căciula“, a povestit Anişoara, pentru „Adevărul“.

Femeia susţine că poliţiştii l-au testat pe şofer cu etilotestul şi a reieşit că era băut. „Eu l-aş fi omorât pe ăsta!“, a mai spus Anişoara, care a asistat la moartea tinerei.

UPDATE 17.10 Alina Mihaela Ţuca tocmai ieşise de la examenul de bioetică şi era studentă în anul III la Facultatea de Medicină a Universităţii de Medicină şi Farmacie "Carol Davila". 

alina mihaela tuca studenta medicina tir foto facebook

Purtătorul de cuvânt al Brigăzii Rutiere a Capitalei, Andrei Codău, a declarat că accidentul a avut loc în jurul orei 14.00, în faţa sediului Institutului Naţional de Medicină Legală (INML).

Autocamionul era condus de un bărbat în vârstă de 44 de ani, din Călăraşi. acesta fiind dus la INML pentru recoltarea probelor de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei, a precizat Codău.

Mai multe persoane aflate la locul accidentului spun că tânăra a fost lovită chiar când traversa pe trecerea de pietoni. Aceasta era studentă la Medicină şi fusese la INML pentru a susţine un examen.

Surse din Poliţie susţin că şoferul tirului era băut, alcooltestul înregistrând o valoare de 0,29 mg/litru alcool pur în aerul expirat.

Poliţiştii rutieri urmează să stabilească în ce condiţii s-a produs accidentul. Şoferul este cercetat pentru ucidere din culpă şi a fost dus la audieri.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite