Sindicaliştii Federaţiei „Ecologistul” pichetează marţi sediile Ministerelor Mediului şi Muncii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 150 de sindicaliştii de la Federaţia „Ecologistul” pichetează marţi, între orele 09.00 - 11.00 sediul Ministerului Mediului, în timp ce între orele 11.30 - 13.30 protestul se va muta în faţa Ministerului Muncii. Protestatarii au solicitat majorarea salariilor şi condiţii mai bune de muncă.

Protestatarii fluieră din vuvuzele scandează lozinci precum „Ministerul Mediului, Ruşinea Guvernului”, „Ruşinică mare, nu mai luaţi din buzunare!” şi agită pancarte precum: „Jos discriminare, vrem salarii decente” şi „Minciună mare la salarizare”, notează Agerpres.

„La acţiunea de pichetare de astăzi (marţi — n.r.) participă peste 150 de salariaţi din agenţia naţională şi agenţiile judeţene de mediu. Oamenii sunt nemulţumiţi de salariile pe care le primesc la ora actuală care sunt cuprinse între 1.000 — 1.400 lei în cea mai mare parte, iar noul proiect de lege al salarizării în domeniul bugetar nu prevede o grilă expresă de salarizare pentru lucrătorii din acest domeniu”, a explicat  Petru Sorin Dandea, vicepreşedintele Confederaţiei Naţionale Sindicale „Cartel Alfa”, la care Federaţia Ecologistul este afiliată, potrivit sursei citate.

„Angajaţii se tem că s-ar putea întâmpla, în acesta an, exact ce s-a întâmplat în anul 2010 prin legea 284, ale cărei prevederi referitoare la majorarea salariilor nu au fost aplicate şi acestei categorii profesionale. Nu în ultimul rând, oamenii sunt nemulţumiţi de condiţiile necorespunzătoare de lucru", a completat Petru Sorin Dandea.

Potrivit lui Dandea, o delegaţie a protestatarilor se va deplasa în minister, pentru a încerca să aibă o discuţie cu ministrul sau cu cineva din conducerea instituţiei. De asemenea, va fi depusă şi o listă de revendicări la registratura ministerului.

Pe aceeaşi temă:

Angajaţi ai Poştei Române pichetează marţi sediul Ministerului Finanţelor

Sindicatul Lucrătorilor Poştali din România va picheta marţi, în intervalul 11.00 – 12.00, sediul Ministerului Finanţelor, sindicaliştii fiind nemulţumiţi de faptul că nu a fost aprobat bugetul de venituri şi cheltuieli al Companiei Naţionale Poşta Română pentru 2015.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite