Sile Cămătaru rămâne în arest în dosarul în care este acuzat de proxenetism

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vasile Balint, zis “Sile Cămătaru”, rămâne în arestul Poliţiei Capitalei, după ce Tribunalul Bucureşti a confirmat, vineri, mandatul emis pe numele interlopului de Judecătoria Sectorului 1. Decizia de vineri a instanţei bucureştene este definitivă.

Aceeaşi măsură preventivă a fost menţinută pentru alte două persoane vizate în acelaşi dosar: Teodor Ion şi Julya Mazirov. Instanţa a decis disjungerea soluţionării contestaţiei formulate de Adrian Panduru, arestat şi el odată cu Sile Cămătaru.

Potrivit motivării deciziei Judecătoriei Sectorului 1 de arestare a lui Vasile Balint, interlopul le oferea prostituatelor cazare, protecţie, haine şi, în anumite situaţii, vize de şedere în România pentru un an, mesajul lui pentru cele care voiau să plece din ţară fiind “Putem să trăim bine şi la noi acasă”.

Sile Cămătaru este cercetat într-un dosar penal pentru proxenetism. Judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Judecătoria Sectorului 1 a arătat în motivare că interlopul a convins mai multe fete să vină în Bucureşti, pentru a practica prostituţia. Ele primeau cazare şi protecţie, iar apoi Sile Cămătaru, alături de alţi membri ai grupării din care face parte, le intermedia legătura cu diverse persoane, care le plăteau pentru servicii sexuale.

Vasile Balint şi alţi trei suspecţi au fost arestaţi preventiv, în 8 noiembrie, de Judecătoria Sectorului 1, pentru proxenetism. În cazul altor 19 persoane reţinute, instanţa a dispus măsura arestului la domiciliu sau controlul judiciar.

În acest dosar, anchetatorii au făcut percheziţii în Bucureşti şi nouă judeţe, la locuinţele unor suspecţi de proxenetism şi la cazinouri din Capitală, unde aceştia ar fi racolat clienţi, majoritatea cetăţeni străini, de la care ar fi cerut între 100 şi 700 de euro în schimbul unor acte sexuale cu prostituate.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite