Semnalizarea gropii în care şi-a găsit sfârşitul poliţistul de la Rutieră, luată în calcul ca posibilă cauză a tragediei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţia Capitalei spune că modul în care era semnalizată groapa în care a căzut şi murit, marţi seară, agentul de poliţie Bogdan Gigina, este una din circumstanţele cercetate în stabilirea motivelor care au dus la producerea accidentului. Groapa de pe strada Ştirbei Vodă, în care a căzut poliţistul de la Brigada Rutieră, a fost făcută în cadrul unei lucrări pentru remedierea unei avarii la reţeaua de distribuţie a gazelor naturale.

„La locul producerii accidentului existau elemente de semnalizare a lucrării, dar cu privire la modul în care erau amplasate, dacă respectau sau nu normativele legale, urmează a se stabili pe parcursul anchetei aflate în instrumentarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti”, se arată într-un comunicat emis joi de serviciul de presă al Poliţiei Capitalei. 

Semnalizată cu indicatoare specifice, groapa avea dimensiuni mari, astfel încât motocicleta a intrat în totalitate în crater.

Din declaraţiile martorilor oculari reiese însă că cele trei gropi din asfalt nu erau bine semnalizate. „Groapa era săpată de o companie de gaze. De fapt sunt trei gropi, una după alta. Când a avut loc accidentul, afară era întuneric şi ploua. În zonă era aglomerat şi probabil că poliţistul, în grabă, nu a văzut gropile. Sincer, nici nu erau foarte bine semnalizate”, susţin martorii.

Cei de la SC Distrigaz Sud Reţele SRL afirmă însă că obligaţia de a semnaliza şantierul îi revine, prin contract, firmei subcontractate.

„Semnalizarea a fost realizată conform dispoziţiilor legale în vigoare: bariere de protecţie, panouri de semnalizare/presemnalizare, semne de circulaţie, balize cu lumina intermitentă şi banda galbenă de avertizare”, au completat oficialii companiei, menţionând că atât Primăria Municipiului Bucureşti cât şi Brigada de Poliţie a municipiului Bucureşti au fost notificate cu privire la lucrările pe care le efectua în zona în care s-a produs accidentul.

image

Gropile au fost astupate miercuri noapte    FOTO: Dorin Costanda

Procurorul de caz care a făcut cercetarea la faţa locului, asistat de poliţiştii criminalişti, a luat declaraţii de la mai mulţi muncitori din zonă care efectuau lucrări, dar şi unor martori prezenţi în zonă la momentul accidentului.

„În zona străzii Ştirbei Vodă intersecţie cu Calea Plevnei, pe data de 20 octombrie, angajaţii firmei subcontractate de către Distrigaz Sud Reţele, SG General MPM Impex SRL, executau lucrări de excavaţie în vederea remedierii unui defect depistat pe reţeaua de distribuţie a gazelor naturale. La momentul producerii accidentului, la faţa locului erau prezenţi angajaţii firmei subcontractate menţionate care finalizau operaţiunile prevăzute pentru ziua respectivă şi urmau să-şi încheie programul de lucru”, se arată într-un răspuns oficial al Distrigaz trimis ziarului „Adevărul”.

image

La locul accidentului au fost depuse candele pentru poliţistul care şi-a pierdut viaţa     FOTO: Dorin Costanda

La scurt timp de la producerea accidentului, respectiv în noaptea de miercuri spre joi, cele trei gropi din mijlocul străzii Ştirbei Vodă au fost astupate.

Poliţistul Bogdan Cosmin Gigină (28 de ani) de la Brigada Rutieră a Capitalei a decedat marţi seară, la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, unde a fost transportat după ce a căzut cu motocicleta într-o groapă de pe bulevardul Ştirbei Vodă din Capitală.

Marţi seară, la câteva ore după accident, şeful Serviciului de Presă al Poliţiei Capitalei, Diana Sarca, declara că groapa în care a căzut poliţistul cu motocicleta era semnalizată, în zonă având loc lucrări la carosabil. Sarca a precizat că poliţistul se afla în misiune şi se îndrepta către o zonă în care ar fi urmat să fluidizeze circulaţia. 

În comunicatul de joi, Poliţia Capitalei a precizat că Gigina făcea parte din coloana oficială a vicepremierului Gabriel Oprea.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite