şcoală nouă pentru copiii din Bereşti-Tazlău

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Câteva zeci de copii din satul Târlianu, comuna băcăuană BereştiTazlău, vor avea în câteva săptămâni o şcoală nouă. Acum, elevii învaţă într-o casă dărăpănată, fără

Câteva zeci de copii din satul Târlianu, comuna băcăuană BereştiTazlău, vor avea în câteva săptămâni o şcoală nouă.
Acum, elevii învaţă într-o casă dărăpănată, fără fundaţie, care reprezintă un adevărat pericol pentru siguranţa lor. Asociaţia românoolandeză Betania va realiza noua clădire a şcolii, în valoare de 60.000 de euro. Aceasta va fi amplasată în satul Târlianu. "Am decis să construim o şcoală nouă deoarece clădirea în care învaţă acum copiii nu poate fi numită nici măcar casă, pentru că se dărâmă pe ei. Vom realiza noua clădire cu fonduri din Olanda şi mă bucur că putem să ajutăm astfel comunitatea locală", a declarat Andre Muit, preşedintele Asociaţiei Betania.
De investiţie vor beneficia 70 de copii din comuna BereştiTazlău. şcoala este cea de-a treia realizată în ultimii ani de Asociaţia Betania cu fonduri din Olanda. Organizaţia neguvernamentală se poate lăuda şi cu modernizarea a 37 de laboratoare ale şcolilor şi liceelor din judeţul Bacău. Olandezii au oferit elevilor şi instituţiilor de învăţământ laboratoare de informatică şi ateliere de mecanică, tâmplărie, croitorie şi alte specializări.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite