România „a uitat“ să notifice Comisia Europeană cu privire la modul în care implementează noile norme de combatere a terorismului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comisia Europeană a decis, recent, să trimită scrisori de punere în întârziere României şi altor 15 state membre (Belgia, Bulgaria, Cehia, Estonia, Grecia, Spania, Croaţia, Cipru, Lituania, Luxemburg, Malta, Austria, Polonia, Portugalia şi Slovenia). Acestea trebuie să notifice măsurile luate pentru implementarea la nivel national a noilor norme privind combaterea terorismului  (Directiva 2017/541).

"Această directivă este un element esenţial al luptei UE împotriva terorismului. Ea consolidează incriminarea şi sancţionarea infracţiunilor legate de terorism, cum ar fi călătoriile, instruirile sau finanţările în acest scop", se arată într-un comunicat al Comisiei.

În plus, legea stabileşte dispoziţii speciale pentru victimele terorismului, asigurându-se că au acces la informaţii utile, precum şi la servicii de asistenţă, imediat după un atac şi pentru cât timp este necesar.

Statele membre aveau termen-limită până la 8 septembrie 2018 să notifice Comisia Europeană că au pus în aplicare măsurile necesare pentru a transpune în legislaţia natională prezenta directivă. Cele 16 ţări UE au acum două luni la dispoziţie pentru a pune pe deplin în aplicare noile norme. Dacă nu reuşesc, Comisia poate lua în considerare trecerea la următoare etapă, trimiterea avizului motivat.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite