Revoluţionar arestat pentru trafic de influenţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Moise Gheorghe (centru) a fost arestat pentru 29 de zile
Moise Gheorghe (centru) a fost arestat pentru 29 de zile

Vicepreşedintele Ligii Naţionale a Luptătorilor Martiri din Decembrie 1989 este acuzat de trafic de influenţă.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova îl acuză pe Moise Gheorghe (56 ani) că a cerut bani de la mai multe persoane cărora le-a promis că le va facilita accesul la contracte cu Primăria Bucureşti. În rechizitoriu se menţionează că bărbatul a reuşit să obţină 13.100 de lei.

La 16 decembrie anul trecut, Gheorghe a fost prins în flagrant în timp ce primea 1.000 de euro de la un om de afaceri din Ploieşti. A doua zi, Tribunalul Prahova a emis un mandat de arestare pe o perioadă de 29 de zile pe numele bărbatului.

„Lansăm un apel către prahovenii care deţin date despre inculpat, să ne sesizeze dacă li s-au pretins sume de bani în schimbul unor servicii", a declarat, ieri, procurorul Ghiţă Daniel, purtător de cuvânt la Parchetul de pe lângă Tribunalul Prahova.

Ca să poată recupera prejudiciul de la Moise Gheorghe, procuratura i-a confiscat maşina, un Mercedes în valoare de peste 10.000 de euro, care nu era înmatriculat şi care circula cu numerele unui autoturism radiat.

Procurorii au mai aflat că revoluţionarul a păcălit şi un patron din Constanţa, cu suma de 18.000 de euro. Moise Gheorghe riscă să fie condamnat la zece ani de închisoare. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite