Reprezentanţii OMV Petrom vor sã doneze autoritãţilor locale sediul din centrul Ploieştiului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reprezentanţii OMV Petrom discutã cu autoritãţile locale din Ploieşti pentru a dona sediul pe care Petrom îl deţine în centrul oraşului, o clãdire cu opt etaje, care are peste 14.000 de metri pãtraţi, Petrom cerând ca imobilul sã fie folosit pentru amenajarea unui spital public de pediatrie, transmite Mediafax.

Reprezentanţii OMV Petrom poartã, de mai multe luni, discuţii cu Primãria Ploieşti pentru ca OMV sã doneze autoritãţilor locale sediul Petrom situat în centrul Ploieştiului, o clãdire imensã din oţel şi sticlã, cu opt etaje, care se întinde pe o suprafaţã de 14.000 de metri pãtraţi şi în care a funcţionat divizia de explorare şi producţie din cadrul Petrom.

Primarul municipiului Ploieşti, Iulian Bãdescu, a afirmat, miercuri, în cadrul şedinţei Consiliului Local Ploieşti, cã poartã de mai mult timp discuţii în acest sens cu reprezentanţii OMV Petrom şi cã şi-ar fi dorit ca aceste discuţii sã rãmânã confidenţiale.

Recent, OMV Petrom a solicitat Primãriei Ploieşti "sã anunţe intenţia fermã de a prelua clãdirea", a spus Bãdescu, motiv pentru care, miercuri, Consiliul Local Ploieşti a aprobat o hotãrâre prin care îl împuterniceşte pe primar sã poarte oficial discuţii în acest sens.

"Am încercat ca aceste discuţii sã fie confidenţiale pentru cã aceasta a fost rugãmintea domniilor lor (reprezentanţilor OMV Petrom - n.r.). Acum, OMV a cerut expres o împuternicire pentru a purta aceste negocieri", a afirmat primarul Ploieştiului.

Acesta a arãtat cã OMV "nu pune nicio condiţie", însã în discuţiile de pânã acum reprezentanţii companiei au cerut "în mod expres" ca imobilul sã fie folosit ca sediu pentru un spital public de pediatrie.

În consecinţã, Consiliul Local Ploieşti a aprobat, prin hotãrârea adoptatã în şedinţa de miercuri, un articol potrivit cãruia autoritãţile locale se obligã ca timp de zece ani sã nu schimbe destinaţia sediului din cea de spital de pediatrie.

Primarul municipiului Ploieşti a arãtat cã ar fi nevoie de şase luni pentru semnarea contractului de donaţie şi realizarea efectivã a transferului clãdirii din proprietatea OMV Petrom în cea a municipiului Ploieşti şi de încã un an pentru amenajarea clãdirii ca spital.

Sediul Petrom, situat în Piaţa Eroilor din Ploieşti, este o clãdire cu opt etaje care se întinde pe o suprafaţã de 14.400 metri pãtraţi. Clãdirea are parcãri supraterane şi subterane şi a rãmas goalã dupã ce, la sfârşitul anului 2010, divizia de explorare şi producţie a Petrom s-a mutat în sediul Petron City de la Bucureşti.

Sediul Petrom din Ploieşti a costat aproximativ opt milioane de euro, iar construcţia imobilului a început în 1999, clãdirea fiind inauguratã în septembrie 2005, aminteşte Mediafax.

Acest sediu a fost construit pe o suprafaţã de teren de 5.570 metri pãtraţi, în centrul municipiului Ploieşti, teren pus la dispoziţie de Primãria Ploieşti, administraţia oraşului primind în schimb vechiul sediu al Petrom din Ploieşti.

De aproape doi ani sediul este gol, iar Petrom a încercat sã îl vândã, timp de multe luni pe clãdire fiind postat un afiş în acest sens.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite