12 suporteri stelişti şi rapidişti au fost reţinuţi 24 de ore pentru încăierare şi ultraj. Procurorii vor cere arestarea lor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
13 suporteri ai echipelor Steaua şi Rapid, ridicaţi în urma unor percheziţii  FOTO Adevărul
13 suporteri ai echipelor Steaua şi Rapid, ridicaţi în urma unor percheziţii  FOTO Adevărul

Treisprezece suporteri ai echipelor Steaua şi Rapid au fost ridicaţi, marţi dimineaţa, în urma unor percheziţii, fiind acuzaţi de încăierare şi ultraj, după ce s-ar fi bătut la finalul meciului din 14 aprilie, de pe stadionul Giuleşti - Valentin Stănescu. Potrivit unor surse din cadrul poliţiei, anchetatorii ar fi găsit la percheziţii bâte şi săbii.

UPDATE 12 dintre suporterii ridicaţi dimineaţă de anchetatori au primit ordonanţe de reţinere pentru 24 de ore. Procurorii vor cere arestarea lor pentru 29 de zile sub acuzaţiile de încăierare şi ultraj.
 

Poliţiştii au făcut opt percheziţii şi au ridicat 13 persoane, dintre care cinci aveau emise pe numele lor mandate de aducere. Acestea au fost aduse pentru audieri la Poliţia Sectorului 5, potrivit unor surse din poliţie.

Dintre cei 13, şapte sunt suporteri ai echipei Steaua şi şase sunt suporteri ai Rapidului. Aceştia au fost surprinşi în timpul incidentelor din 14 aprilie de camerele de supraveghere sau au fost filmaţi de oamenii care locuiesc în zonă.

Suporterii ridicaţi  sunt acuzaţi de încăierare şi ultraj contra bunelor moravuri. Unii dintre dintre aceştia s-ar fi luat la bătaie după meciul Rapid- Steaua, pe străzile Ion Nedeleanu şi Vasile Topliceanu.

Potrivit unor surse din Poliţie, printre cei ridicaţi în urma percheziţiilor ar fi şi un component al echipei de rugby Steaua Bucureşti.

Meciul din 14 aprilie, „mărul discordiei“

Meciul dintre Rapid şi Steaua, din 14 aprilie, de pe stadionul Giuleşti - Valentin Stănescu, terminat la egalitate, scor 1-1 (1-0), în derbiul etapei a XXVI-a a Ligii I, a fost marcată de incidente atât la început, cât şi spre final.

Partida a început cu o întârziere de aproximativ cinci minute, din cauza fumigenelor, făcliilor şi artificiilor aprinse de suporterii de la tribuna a II-a şi peluza a doua.

F.C. RAPID, amendat după incidentele din timpul partidei cu Steaua

FC Rapid fost amendat cu 60.000 de lei de Jandarmeria Bucureşti, după incidentele de la meciul cu Steaua.

Clubul a fost sancţionat pentru că nu a interzis amplasarea bannerelor publicitare pe gardul care delimitează terenul de tribună şi pentru că a permis accesul în arena sportivă a persoanelor aflate în stare de ebrietate sau care aveau asupra lor materiale pirotehnice.

De asemenea, firma de pază a fost sancţionată cu amendă în valoare de 1.000 de lei pentru nerespectarea măsurilor stabilite de jandarmi privind prevenirea şi combaterea violenţei pe stadion.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite