PSD lasă o bombă cu ceas în bugetul pe 2016: Majorarea cu 10% a salariilor pentru toţi bugetarii de la 1 decembrie. Votul final se va da mâine

0
Publicat:
Ultima actualizare:

PSD propune mărirea cu 10% a salariilor pentru toţi bugetarii, de la 1 decembrie, în acest scop depunând, în comisiile reunite de Muncă din Camera Deputaţilor, un amendament la Ordonanţa de Urgenţă care prevedea doar majorarea salariilor pentru angajaţii din sistemul medical, potrivit HotNews.ro.

Această măsură reprezintă o lovitură uriaşă pentru bugetul pe 2016, ea fiind votată de coaliţia PSD-UNPR-ALDE şi urmează să intre mâine la vot în plenul Camerei Deputaţilor, care este cameră decizională. 

Autorul acestui amendament este deputatul PSD Adrian Solomon. El a explicat pentru HotNews.ro că motivul pentru care a depus acest amendament este faptul că, din cauza situaţiei „socio-politice“, nu va fi suficient timp pentru adoptarea legii salarizării unitare care ar fi prevăzut această majorare salarială. El susţine că impactul măsurii asupra bugetului pe 2016 este de 1,5-1,8 miliarde de lei, iar cu acest amendament este de acord şi Ministerul Finanţelor. 

„PSD a venit peste noapte, pe genunchi, fără nicio fundamentare şi în cel mai populist mod cu un amendament prin care de la 1 decembrie 2015 cresc toate salariile bugetarilor cu 10%, deşi în actul normativ care era discutat se prevedea doar creşterea salariilor în sistemul medical şi cel de asistentă socială cu 25%, măsură pe care PNL a şi sprijinit-o de altfel. PNL s-a abţinut la votul pentru creşterea otova cu 10% a salariilor din sistemul bugetar pentru că iniţiatorii nu au venit cu niciun argument care să ne asigure că această creştere este sustenabilă şi nu doar o nouă manevră de campanie electorală a PSD“, a declarat, potrivit HotNews.ro, deputatul Claudia Boghicevici (PNL), membru în comisia de Muncă. 

  

Impactul acestei măsuri asupra bugetului pe 2016 va fi de de 2,2 miliarde de lei, potrivit calculelor prezentate de Claudia Boghicevici. 

Într-un comunicat transmis de Alianţa Naţională a Sindicatelor Bugetarilor Sedlex se arată că în Comisia de Muncă din cadrul Camerei Deputaţilor a fost aprobată creşterea salarială de 10% în sectorul bugetar care se va aplica numai salariaţilor care nu au beneficiat de nicio majorare salarială pe parcursul anului 2015, respectiv:

- Administraţia publică centrală şi locală

- Siguranţa naţională, jandarmerie, poliţie, inspectorate pentru situaţii de urgenţă

- Unităţile de cultură şi teatru. 

- ştire în curs de actualizare

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite