Prefectul de Buzău, Maria Buleandră, şi-a dat demisia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prefectul de Buzău Maria Buleandră şi-a dat demisia, joi, după ce a fost trimisă în judecată, în aceeaşi zi, de procurorii DNA, în dosarul retrocedării a peste 5.000 de hectare de pădure, la Gura Teghii, în judeţul Buzău.

„Prefectul judeţului Buzău, Maria Buleandră, şi-a înaintat demisia din funcţia de prefect viceprim-ministrului pentru securitate naţională, ministrul afacerilor interne, Gabriel Oprea”, arată un comunicat al Ministerului Afacerilor Interne de joi seară.

Maria Buleandră, fostul prefect de Buzău Paul Beganu, aflat în arest preventiv, şi alte zece persoane au fost trimişi în judecată, joi, de procurorii DNA, în dosarul retrocedării a peste 5.000 de hectare de pădure din judeţul Buzău, potrivit unui comunicat al instituţiei.

„Buleandră Maria, şef al Serviciului Controlul Legalităţii, al Aplicării Actelor Normative, Contencios Administrativ, Aplicarea Apostilei şi Relaţii cu Autorităţile Locale, la data faptei, în prezent prefect al judeţului Buzău, în sarcina căreia s-a reţinut infracţiunea de instigare la infracţiunea continuată de abuz în serviciu, dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit”, arată comunicatul de joi al DNA. 

De asemenea, fostul prefect al judeţului Buzău în perioada 2009-2012 a fost trimis în judecată pentru „abuz în serviciu, dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, luare de mită, instigare la fals intelectual, spălare de bani, fals intelectual, instigare la dare de mită”. 

Procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informaţii şi din partea Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă.

Ştire în curs de actualizare

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite