Poliţia de Frontieră a lansat aplicaţia care te ajută să eviţi aglomeraţia din vămi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poliţia de Frontieră a lansat o aplicaţie prin care se pot vedea timpii de aşteptare pentru intrarea şi ieşirea din ţară
Poliţia de Frontieră a lansat o aplicaţie prin care se pot vedea timpii de aşteptare pentru intrarea şi ieşirea din ţară

Persoanele care vor tranzita punctele de frontieră de la graniţa României au la dispoziţie, începând de miercuri, o aplicaţie prin care poate vedea media timpilor de aşteptare pentru intrarea şi ieşirea din ţară, informaţiile urmând să fie actualizate din două în două ore.

„Pentru a veni în sprijinul participanţilor la trafic care tranzitează punctele de frontieră rutiere existente la graniţă, în perioadele în care se prefigurează creşteri ale valorilor de trafic, Poliţia de Frontieră Română a dezvoltat o aplicaţie disponibilă la adresa www.politiadefrontiera.ro/medie-timpi/”, potrivit unui comunicat emis de Poliţia de Frontieră.

Concret, începând de miercuri, pe prima pagina a site-ului instituţiei poate fi vizualizată media timpilor de aşteptare în punctele rutiere de trecere a frontierei deschise traficului internaţional, care este actualizată  din două în două ore sau atunci când situaţia o impune.

Aplicaţia conţine date despre timpii de aşteptare pentru două tipuri de vehicule, autoturisme şi camioane, atât pe sensul de intrare, cât şi pe cel de ieşire din România. De asemenea, este precizat, pentru fiecare punct de trecere a frontierei, numărul arterelor de control, pe fiecare sens.

Şi ministrul de Interne, Petre Tobă, a anunţat că de miercuri este operaţională o secţiune în care pot fi găsite informaţii despre timpii de aşteptare la frontiere, la intrarea în ţară, datele fiind actualizate din două în două ore. El a mai spus că „în perioada imediat următoare” va fi creată o aplicaţie pentru telefoanele mobile.

Acesta a mai precizat că weekendul 19 – 20 decembrie a fost foarte aglomerat, numărul persoanelor care au intrat în ţară fiind cu 190% mai mare decât în mod normal. Mai mult, acesta a adăugat că au fost dispuse măsuri pentru fluidizarea traficului la frontiere, astfel încât să nu mai existe aglomeraţie la intrarea în ţară, el susţinând că au fost suplimentate efectivele, iar poliţiştii de frontieră lucrează la capacitatea maximă în toate punctele de frontieră.

politia de frontiera sistem

Recomandări pentru evitarea aglomerării

Pentru evitarea aglomerărilor, Poliţia de Frontieră Română recomandă persoanelor să folosească toate punctele de frontieră existente la graniţă, astfel încât să se evite suprasolicitarea doar a unora dintre acestea.

Poliţiştii precizează că, spre exemplu, la graniţa cu Ungaria sunt deschise 11 puncte de trecere a frontierei, în timp ce la graniţa cu Republica Moldova sunt 6.

Verificări sistematice la frontieră

Începând cu luna noiembrie, Poliţia de Frontieră Română, în cooperare cu celelalte instituţii care au atribuţii în punctele de trecere a frontierei, fac verificări sistematice cetăţenilor din state membre ale Uniunii Europene şi non-Uniunii Europene care tranzitează frontiera, atât pe sensul de intrare, cât şi pe cel de ieşire din ţara, în conformitate cu prevederile legislaţiei interne şi internaţionale.

„Scopul acestor măsuri este prevenirea tranzitării frontierei de către persoane provenite din state aflate în zonele de conflict şi care pot derula activităţi ce reprezintă o ameninţare reală la adresa securităţii interne şi externe. În acest sens, apelăm la înţelegerea celor care tranzitează frontiera în această perioadă şi precizăm că au fost dispuse toate măsurile aflate în competenţa instituţiei pentru reducerea timpilor de aşteptare”, arată Poliţia de Frontieră.

Participanţilor la traficul transfrontalier le-a fost pus la dispoziţie numărul de telefon 021.9590 unde pot semnala diferite aspecte despre modul în care a fost efectuat controlul la trecerea frontierei, sesizările fiind preluate de către poliţiştii de frontieră. 

image
Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite