Poliţia Capitalei face verificări în cazul celui de-al doilea pacient ars într-o intervenţie chirurgicală la Spitalul Floreasca

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţia Capitalei s-a autosesizat şi a demarat o serie de verificări după ce Victor Costache, ministrul Sănătăţii, a declarat că un alt pacient ar fi fost ars în urma unei intervenţii chirurgicale la Spitalul Floreasca din Bucureşti.

„Poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti s-au sesizat din oficiu sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor care au condus la producerea acestui eveniment”, a transmis Poliţia Capitalei.

Anunţul vine după ce ministrul Sănătăţii, Victor Costache, a declarat că se investighează un al doilea caz de pacient ars în sala de operaţie la Spitalul Floreasca. Pacientul respectiv este în viaţă, iar incidentul s-ar fi petrecut vara trecută. Ministrul Sănătăţii face apel ca, în cazul în care mai există pacienţi care au suferit astfel de arsuri, ei să le semnaleze.

„Orice instrument chirurgical sau biocid folsit off-label în sala de operaţie poate da naştere la tragedii”, a subliniat ministrul Sănătăţii. Victor Costache nu a făcut alte precizări în acest caz, el confirmând însă că incidentul este în atenţia Ministerului Sănătăţii, care face verificări.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite