Percheziţii într-un dosar de evaziune, cu un prejudiciu de 5 milioane de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Peste 100 de poliţişti au
descins, joi dimineaţă, la sediile mai multor firme din domeniul agricol, al construcţiilor şi al
comerţului
Peste 100 de poliţişti au descins, joi dimineaţă, la sediile mai multor firme din domeniul agricol, al construcţiilor şi al comerţului

Peste 100 de poliţişti au descins, joi dimineaţă, la sediile mai multor firme din domeniul agricol, al construcţiilor şi al comerţului, ai căror reprezentanţi sunt bănuiţi de evaziune fiscală şi spălare a banilor.

În total, poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, efectuează 38 percheziţii, în Bucureşti şi în judeţele Ilfov, Constanţa şi Călăraşi. Vor fi puse în aplicare 47 de mandate de aducere.

„În cauză se efectuează cercetări cu privire la săvârşirea de către reprezentanţii unor societăţi comerciale, ce şi-au desfăşurat activitatea în domeniul agricol, al construcţiilor şi comerţului, a unor posibile infracţiuni de evaziune fiscală şi spălare a banilor“, se arată într-un comunicat al Poliţiei Române.

Cei în cauză ar fi evidenţiat cheltuieli care nu au la bază operaţiuni reale ori alte operaţiuni fictive.

În fapt, în contabilitatea acestor societăţi ar fi fost înregistrate facturi emise de  „societăţi-fantomă” (care nu au funcţionat niciodată la sediul declarat, nu au avut angajaţi sau mijloace logistice necesare susţinerii unei activităţi comerciale), precum şi documente de plată a contravalorii acestor facturi, cea mai mare parte din sumele de bani achitate fiind retrase ulterior, în numerar, din conturile bancare ale firmelor fantomă.
 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite