Percheziţii fulger la nouă adrese din Bucureşti, Maramureş şi Hunedoara. Este vizat şi Fiscul din Deva

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procurorii anticorupţie au descins, în această dimineaţă, la nouă adrese din Bucureşti şi judeţele Maramureş şi Hunedoara. Potrivit primelor date, anchetatorii vizează locuinţele unor persoane suspecte de săvârşirea unor acte de corupţie, mai multe societăţi comerciale printre care Termogaz, dar şi sediul Administraţiei Finanţelor Publice Deva.

Ancheta vizează contracte nerentabile privind importul de cărbune şi lucrări de retehnologizare.

„Procurori din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Serviciul Teritorial Alba, efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni asimilate celor de corupţie, comise în perioada 2011 - 2015”, se arată într-un comunicat DNA. 

La aceste descinderi procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informaţii şi din partea Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Alba.

Firma Termogaz Company SA, controlată de omul de afaceri Adrian Gărdean, este vizată şi în dosarul "Gala Bute". Procurorii care au făcut ancheta din dosarul "Gala Bute" arătau că, în 2011, Elena Udrea ar fi cerut şi primit de la Adrian Gărdean foloase materiale în valoare de 10% din plăţile efectuate de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului pentru contractele de lucrări încheiate de SC Termogaz Company SA şi SC Kranz Eurocenter SRL, în schimbul garanţiei că finanţările vor fi aprobate la timp.

Procurorii DNA au ajuns, vineri şi la Complexul Energetic Hunedoara. La acest moment birourile de achiziţii de la CEH şi MIntia sunt în atentia anchetatorilor care au cerut mai multe documente, potrivit Hotnews. 

Ştire în curs de actualizare.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite