Palatul Culturii, fala Iaşiului, va fi închis pentru consolidare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

să aibă grijă pe unde păşesc. Concertele şi focurile de artificii şi-au lăsat şi ele amprenta, motiv pentru care Vasile Munteanu, şeful Direcţiei pentru Cultură, Culte şi Patrimoniu

să aibă grijă pe unde păşesc. Concertele şi focurile de artificii şi-au lăsat şi ele amprenta, motiv pentru care Vasile Munteanu, şeful Direcţiei pentru Cultură, Culte şi Patrimoniu Iaşi, a interzis astfel de manifestări în împrejurimile palatului. Nu în ultimul rând, pânza freatică distruge fundaţia, şi aşa şubrezită a clădirii. şefii culturii ieşene au anunţat că vor primi 8 milioane de euro de la guvern, pentru consolidarea palatului. "Palatul va trebui evacuat. Exponatele de la Muzeul de artă, Muzeul etnografic, Muzeul ştiinţei şi tehnicii şi Muzeul de istorie a Moldovei vor trebui depozitate, cel mai probabil, într-un depozit al armatei. Este vorba de un depozit de mine, în care tablourile nu ar avea de suferit din cauza temperaturii", a declarat Vasile Munteanu, şeful Direcţiei pentru Cultură Iaşi.

Tablourile valoroase vor fi expuse în hoteluri şi în spaţii comerciale
Pentru ca turiştii străini să poată vedea o parte a tablourilor importante de la palat, lucrările ar putea fi expuse în hoteluri, spaţii comerciale importante şi în galerii. "Nu ştiu ce vom face cu sutele de mii de cărţi de la Biblioteca Judeţeană "Gheorghe Asachi". Depozitarea lor înseamnă moartea lor. Vom găsi, sper, un spaţiu adecvat pentru a muta temporar biblioteca", a adăugat Vasile Munteanu. Dacă lucrările de restaurare a Palatului Culturii vor decurge conform previziunilor, acesta va fi redeschis, cel mai probabil, în vara anului 2009.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite