O altă "mătuşă Tamara" dă de lucru procurorilor din Iaşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cazul seamănă leit cu cel pus în practică de Năstase

Mătuşa afaceristului Constantin Duluţe, omul de casă al lui Culiţă Tărâţă, a intrat recent în vizorul procurorilor din Iaşi, într-un dosar aproape tras la indigo cu cel al mătuşii Tamara.
Duluţe şi-a folosit mătuşa, Anica Nacu, pe post de paravan pentru afacerile sale de ordinul milioanelor de dolari. Tertipul respectiv a fost util şi pentru că femeia, în vârstă de 84 de ani, nu mai poate fi reţinută sau arestată pentru infracţiuni economice. Pe firma mătuşii Anica a fost cumpărat un teren de 100 de hectare, din Bârlad, cu preţul unei Dacii Logan. Acel tun financiar a fost prezentat în premieră de către ziarul Adevărul în urmă cu o lună de zile.
De atunci şi până acum, Constantin Duluţe a făcut demersurile necesare pentru a prelua pachetul majoritar al societăţii înfiinţate de mătuşa sa. Mai mult, acesta şi-a manifestat deja intenţia de a vinde terenul luat aproape cu japca de la SC Hidrotehnica SA, pe un preţ de nimic. De această dată, afaceristul a cerut 50 milioane de dolari pentru cele 100 de hectare de la Huşi. Cedarea peste noapte a firmei deţinute de mătuşă către Constantin Duluţe i-a făcut pe procurorii din Iaşi să se autosesizeze. Aşa a fost deschis practic un dosar geamăn cu cel al mătuşii Tamara, doar că, în cazul de faţă, personajul principal este încă în viaţă.
Pe parcela deţinută de Duluţe se afla, în urmă cu câţiva ani, una dintre cele mai mari plantaţii agrosilvice din ţară. După încheierea tranzacţiei, aceasta a fost practic abandonată. În prezent, judeţul Vaslui se confruntă cu o adevărată problemă legată de alunecările de teren. O statistică întocmită de Consiliul Judeţean arată că 39 de localităţi din Vaslui se confruntă cu fenomenul alunecărilor de teren. Conservarea plantaţiei cu pricina ar fi putut rezolva problema.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite