Mesajul lui John Kerry pentru români

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Secretarul american de stat John Kerry i-a felicitat recent pe români cu ocazia Zilei Naţionale, afirmând totodată că Statele Unite ale Americii sunt recunoscătoare pentru parteneriatul puternic al României în abordarea provocărilor de securitate la nivel regional şi mondial.

„În numele preşedintelui Barack Obama şi a poporului american, îi felicit pe toţi românii care sărbătoresc Ziua Unirii la 1 Decembrie”, se arată într-un comunicat postat pe site-ul Departamentului de Stat american.

„În urmă cu nouăzeci şi şase de ani, poporul român a creat o democraţie care garanta egalitatea pentru toate naţionalităţile şi religiile şi care proteja libertatea de expresie a presei, precum şi libertatea de exprimare şi de asociere voluntară. Suntem recunoscători acelor lideri vizionari care continuă să apere drepturile fundamentale şi să consolideze democraţia dumneavoastră, a statului de drept, precum şi diversitatea naţională”, se notează în comunicat.

„Statele Unite rămân recunoscătoare României pentru parteneriatul puternic asupra provocărilor de securitate de la nivel regional şi global. Ca aliaţi NATO, soldaţii americani luptă în comun cu cei români în Afganistan. De asemenea, ei colaborează şi la bazele militare din ţara dumneavoastră, precum Deveselu şi Mihail Kogălniceanu”, mai afirmă John Kerry.

„Aşteptăm cu nerabdare să consolidăm parteneriatul nostru pentru mulţi ani de acum încolo”, se încheie mesajul de felicitare adresat de John Kerry românilor.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite