Marşul Aurului s-a încheiat cu un refuz

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele Traian Băsescu "La Masa Adevărului" / Foto: Eduard Enea
Preşedintele Traian Băsescu "La Masa Adevărului" / Foto: Eduard Enea

Preşedintele Traian Băsescu a refuzat aurul adus de la sute de kilometri depărtare de către doi tineri băcăuani, care nu sunt de acord cu începerea proiectului de la Roşia Montană.





Ajunşi la Palatul Cotroceni după nouă zile de mers pe jos, Florin Suciu(35 de ani) şi Sebastian Muscalu(21 de ani) au vrut să doneze azi cerceii de aur, ca simbol al câştigului infim pe care statul român l-ar avea din proiectul minier de la Roşia Montană. Însă, reprezentanţii preşedintelui nu au primit aurul.


Pe traseul Bacău- Bucureşti, celor doi tineri li s-au alăturat peste 400 de opozanţi ai proiectului minier. Tot azi, cei doi tineri au depus 225 lei, obţinuţi din donaţii de-a lungul călătoriei de la Bacăi la Bucureşti, în Fondul pentru Dezvoltarea Durabilă a Roşia Montană, fond special creat cu ocazia marşului.


„Sunt un simplu român. Conştiinţa şi valorile morale în care cred mă determină să iau atitudine faţă de lipsa acestora în politica actuală. De aceea, am decis să merg pe jos până la Bucureşti şi să port cu mine vestea că Roşia Montană nu este de vânzare. Şi pentru ca acest marş să aibă încă valoare practică şi simbolică voi duce personal la Palatul Cotroceni, domnului Preşedinte Traian Băsescu, o bucăţică de aur, atât cât îmi pot permite. Aceasta este o donaţie din partea familiei mele pentru ca să lase în pace aurul de la Roşia Montană”, declara Florin Suciu atunci când a început drumul de la Bacău spre Bucureşti.

Mâine cei doi tineri se vor întoarce la Roşia Montană, unde vor participa la Tabăra Internaţională "Reclaim the Fields", la care vor participa peste 500 de oameni veniţi din întreaga lume pentru a susţine agricultura tradiţională.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite