Mariana Câmpeanu: „Am avut discuţii cu domnul Iovan despre pensiile piloţilor. E greu să le faci pe toate la timpul potrivit, poate nu se întâmpla tragedia“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, a declarat la Adevărul Live că a avut discuţii cu pilotul Adrian Iovan despre tăierea pensiei acestuia, motivul pentru care Iovan încă zbura pentru suplimentarea veniturilor. „Vorbim de pensiile catalogate nesimţite de guvernul Boc. În fiecare zi avem ceva de reparat. Dar este foarte greu să le faci pe toate la timpul potrivit şi poate nu se întâmpla o astfel de tragedie.”

Jurnalistul Liviu Iolu a întrebat-o pe Mariana Câmpeanu despre situaţia pensiilor diminuate ale piloţilor şi de ce Guvernul nu le-a reîntregit. „Adrian Iovan zbura pentru a-şi reîntregi veniturile din cauză că pensia lui a fost tăiată de la 15.000 de lei, cât avea înainte de recalculare, la 1.900 de lei. De ce în toţi aceşti ani de când USL este la guvernare nu s-au reîntregit pensiile piloţilor?“ 

”Acolo nu era vorba de pensiile din sistemul public, ci de pensiile speciale - pe care dumneavoastră la vremea respectivă le cântaţi pe toate posturile şi cu multă vehemenţă - acele aşa-zise pensii nesimţite catalogate aşa de Guvernul Boc - şi care au fost tăiate toate. Sigur, cu excepţia pensiilor magistraţilor. Aşa încât problema trebuie pusă chiar la nivelul societăţii civile, a societăţii în general, dacă acceptăm pensii speciale sau nu acceptăm pensii speciale. Trebuie să ne hotărâm. În acelaşi timp trebuie să vorbim foarte clar de anumite categorii care au în întreaga lume astfel de beneficii când ies la pensie. Iar aici într-adevăr trebuie să vorbim de piloţi, de exemplu, de controlorii de trafic aerian şi de personalul militar”, a spus ministrul Mariana Câmpeanu la Adevărul Live.

Mariana Câmpeanu despre pensia tăiată a lui Adrian Iovan: ”Este foarte greu să le faci pe toate la timpul potrivit şi poate nu se întâmpla o astfel de tragedie”

Tot ministrul Mariana Câmpeanu a dezvăluit că a avut discuţii cu Adrian Iovan despre pensiile piloţilor: 

Eu am avut şi o discuţie cu domnul Iovan vizavi de această situaţie. Sigur că aşa cum v-am spus nu era singurul caz. Pensiile speciale au fost tăiate în totalitate, scoase din acest sistem. Aici va trebui să facem şi....Dar vedeţi dumneavoastră în fiecare zi avem ceva de reparat. În fiecare zi. Şi este foarte greu să le faci pe toate la timpul potrivit şi poate nu se întâmpla o astfel de tragedie. Am fost extraordinar de afectată, ieri eram chiar într-o şedinţă pe fonduri europene, era şi primul ministru şi ministrul sănătăţii când s-a anunţat acest accident şi de-atunci şi până noaptea aproape că n-am putut să dorm urmărind evoluţia recuperării acestor oameni.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite