Lichidare de stoc la magazinele duty-free

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Localnici şi turişti se aprovizionează  de la  magazinele din vămi
Localnici şi turişti se aprovizionează de la magazinele din vămi

Buticurile din vămile cu Serbia şi Ucraina trebuie să scape de băuturile alcoolice şi de pachetele de ţigări până la 1 aprilie. Pentru a limita contrabanda, proprietarii de buticuri din vămi au fost obligaţi să renunţe la ţigări şi alcool. Pentru a scăpa de ele, aceştia pregătesc chiar promoţii.

Cele şase magazine din Vama Porţile de Fier I mai au în stoc câte 10.000 de cartuşe de tutun, de care trebuie să scape în 45 de zile. „Imediat după publicarea acestui ordin, am procedat la inventarierea stocurilor. De asemenea, urmărim în fiecare zi vânzările din aceste duty-free-uri. Le-am adus la cunoştinţă administratorilor acestor magazine că nu mai au voie să se aprovizioneze cu alte cantităţi", a declarat Titel Neţoiu, şeful Biroul Vamal Porţile de Fier I.

Poliţia Timiş îi vânează în apropiere de Vămile Moraviţa şi Jimbolia pe ultimii cumpărători de tutun netimbrat din magazinele duty-free de la graniţa cu Serbia.

„Avem poliţişti de la Ordine Publică, Poliţia Rutieră şi de la Serviciul de Investigare a Fraudelor. Sunt acolo poliţişti 24 din 24 de ore. Duty-free-urile au obligaţia să îşi lichideze stocurile de tutun şi alcool în termen de 45 de zile", a spus comisarul şef Gheorghe Popescu, şeful interimat al Poliţiei Timiş.

În Satu Mare, autorităţile au confiscat peste 40.000 de pachete de ţigări netimbrate, provenite din magazinele de tip duty-free din Vama Halmeu. „Începând cu 11 februarie, Poliţia de Frontieră a confiscat circa 40.000 de pachete de ţigări, în urma controalelor curente", a afirmat Oana Totoran, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Satu Mare.

Vor fi promoţii dacă rămâne multă marfă

Capturile impresionante din ultimele zile se datorează faptului că tot mai mulţi sătmăreni încearcă să îşi facă rezerve de ţigări neaccizate.

Chiar şi aşa, stocurile consistente ale magazinelor nu se pot epuiza de pe o zi pe alta. „Deocamdată funcţionăm normal, însă în următoarea perioadă este posibil să avem şi promoţii pentru stocurile rămase", a spus Mihai Florescu, şeful unuia dintre magazine.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite