Judecătoarea Geanina Terceanu, Ioan Becali şi Victor Becali au fost arestaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Judecătoarea Geanina Terceanu este acuzată de luare de mită
Judecătoarea Geanina Terceanu este acuzată de luare de mită

Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au dispus arestarea judecătoarei Geanina Terceanu, dar şi a fraţilor Ioan şi Victor Becali, în dosarul în care cei doi oameni de fotbal, împreună cu Cristian Borcea, sunt acuzaţi că i-au dat magistratului 220.000 de euro pentru a da o soluţie de achitare în dosarul transferurilor de fotbalişti.

Procurorii susţin că Geanina Terceanu a negociat chiar pe stadion achitarea inculpaţilor din Dosarul Transferurilor.

„Din probele existente la dosarul cauzei a rezultat faptul că - pentru a pronunţa această soluţie de achitare - inculpata Terceanu Geanina a primit de la inculpaţii Becali Ioan, Becali Victor şi de la suspectul Borcea Cristian, în mai multe tranşe, suma totală de 220.000 de euro, începând cu luna aprilie 2009 şi până în luna mai 2012”, se arată în comunicatul DNA.

Hotărârea pronunţată în 2012 de magistratul de la Tribunalul Bucureşti a fost ulterior anulată de instanţele superioare. La exact doi ani de la pronunţarea ei, cei opt grei ai fotbalului erau condamnaţi definitiv, fără excepţie, la închisoare cu executare. În total, mai bine de 45 de ani. Dintre cei opt, trei au fost deja eliberaţi condiţionat: Gică Popescu, George Copos şi Jean Pădureanu.

Judecătoarea şpăgară, denunţată la DNA

Magistratul Tribunalului Bucureşt a fost adusă joi la sediul DNA pentru a da declaraţii în acest dosar, iar ulerior a fost reţinut de procurorii anticorupţie. Totodată, la sediul DNA, au fost audiaţi, joi seară, Cristi Borcea şi fraţii Ioan şi Victor Becali. Aceştia au fost aduşi din Arestul Poliţiei, unde au fost transferaţi, miercuri, din penitenciar, unde îşi execută pedepsele primite în dosarul transferurilor de jucători.

În acelaşi dosar, procurorii au dispus şi urmărirea penală în continuare, pentru dare de mită, a lui Cristian Borcea, preşedinte executiv al Clubului de fotbal "Dinamo" la data faptei.
Dosarul de la DNA a fost constituit în urma unui denunţ, au declarat surse judiciare, care au precizat că Terceanu ar fi primit banii prin intermediari, care nu erau avocaţi.

Potrivit procurorilor, în 24 februarie 2009, judecătorului Geanina Terceanu, de la Tribunalul Bucureşti, i-a fost repartizat spre judecare dosarul transferurilor de fotbalişti, cauză în care Ioan Becali, Victor Becali şi Cristian Borcea, alături de alţi cinci oameni de fotbal, fuseseră trimişi în judecată pentru înşelăciune şi evaziune fiscală.

În 3 aprilie 2012, Geanina Terceanu a dispus achitarea tuturor celor opt inculpaţii trimişi în judecată în legătură cu efectuarea de tranzacţii ilegale la transferurile unor fotbalişti către cluburi din străinătate, ceea ce a produs un prejudiciu total de aproape 1,5 milioane de dolari în dauna statului şi de peste zece milioane de dolari în dauna a patru cluburi de fotbal.
Judecătorul a dispus achitare pentru toate infracţiunile reţinute în sarcina celor opt oameni de fotbal, în temeiul dispoziţiilor articolului 10 litera a din Codul de procedură penală din anul 1968, respectiv pentru că "fapta nu există".
 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite