Iohannis, la exerciţiul Saber Guardian: Întotdeauna este bine ca inamicul să fie surprins, în cazul nostru spectatorul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Klaus Iohannis FOTO EPA
Klaus Iohannis FOTO EPA

Preşedintele Klaus Iohannis a participat, sâmbătă, la Ziua Distinşilor Vizitatori din cadrul exerciţiului multinaţional Saber Guardian 2017, arătându-se impresionat de desfăşurarea de forţe şi de calităţile comandanţilor NATO şi români. El a spus că astfel de exerciţii ajută ca inamicul să fie „întotdeauna surprins“, în cazul de faţă fiind vorba despre spectatori.

”Cred că o să mai vin şi altădată. E un exercţiu foarte interesant de fiecare dată şi trebuie să spun că sunt foarte bucuros că avem comandanţi, şi vorbesc aici şi comandanţi NATO, şi comandanţii noştri, care ştiu de fiecare dată să pregătească exerciţii cu noi elemente, cu noi surprize”, a spus preşedintele.

El a afirmat că astfel de exerciţii sunt utile pentru ca inamicii să poată fi ”surprinşi”.

”Întotdeauna este bine ca şi inamicul să fie surprins, în cazul nostru spectatorul”, a spus Iohannis, la Cincu.

La deschiderea exerciţiului de sâmbătă a participat şi ministrul Apărării, Adrian Ţuţuianu.

Militarii vor prezenta o demonstraţie dinamică a unui exerciţiu de tragere, care va include focuri de aviaţie şi artilerie, desfăşurate în sprijinul unităţilor blindate terestre care apără zona împotriva unei ameninţări, potrivit MApN.

Principalele structuri care participă la exerciţiul “Getica Saber” provin din Forţele Terestre ale Statelor Unite din Europa (USAREUR), respectiv Divizia 1 Cavalerie/Artilerie şi Brigada 3 Blindate din cadrul Diviziei 4 Infanterie şi din Forţele Terestre Române, respectiv Comandamentul Diviziei 2 Infanterie ”Getica”, Brigada 8 LAROM ”Alexandru Ioan Cuza” şi Brigada 282 Infanterie Mecanizată ”Unirea Principatelor”.

La finalul activităţii, va avea loc ceremonia de activare a comandamentului Brigăzii Multinaţionale Sud-Est (MN BDE-SE), care se află în coordonarea Comandamentului Multinaţional de Divizie (MND-SE HQ) şi reprezintă una dintre măsurile luate în urma Summit-ului NATO de la Varşovia pentru întărirea prezenţei aliate înaintate pe segmentul sudic al flancului estic al Alianţei.

Saber Guardian 17 este planificat de către Comandamentul Forţelor Armate ale SUA în Europa (USEUCOM) şi este condus de Forţele Terestre ale Statelor Unite în Europa (USAREUR).

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite