Primarul din Sebeş şi alţi doi edili, găsiţi incompatibili de inspectorii Agenţiei Naţionale de Integritate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul municipiului Sebeş, viceprimarul municipiului Vulcan şi primarul unei comune din judeţul Caraş-Severin au fost găsiţi incompatibili de inspectorii de Integritate.

Liviu Mugurel Sârbu, primarul municipiului Sebeş din judeţul Alba, este acuzat de inspectorii de integritate că în perioada 7 iulie 2010 – 17 august 2010  a îndeplinit simultan atât funcţia de edil al municipiului, cât şi pe cea de membru în Consiliu de administraţie al Spitalului Municipal Sebeş.

La rândul său, viceprimarul municipiului Vulcan, Angela Stoica, este acuzat că ar fi fost în acelaşi timp viceprimar al oraşului din Hunedoara, dar şi membru în Consiliul de administraţie al Spitalului Municipal Vulcan. În plus, Stoica este acuzată că în perioada 28 iunie 2010 – 11 octombrie 2012 ar fi fost şi membru în Consiliul de administraţie al Colegiului Tehnic „Mihai Viteazu” din Vulcan.

Potrivit inspectorilor de integritate, cei doi au încălcat legea având în vedere că funcţia de primar şi viceprimar este incompatibilă cu funcţia de membru al consiliului de administraţe la instituţiile publice.

De asemenea, reprezentanţii Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI) spun că primarul comunei Armeniş din judeţul Caraş-Severin, Vela Petru, s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada în care a îndeplinit funcţia de viceprimar al comunei. Potrivit inspectorilor de integritate, Petru ar fi deţinut în perioada 17 iunie 2008 – 6 iulie 2012 atât funcţia de viceprimar, cât şi pe cea de administrator al unei firme.

În plus, reprezentanţii ANI susţin că actualul primar al comunei Armeniş se află în stare de incompatibilitate din noiembrie anul trecut, întrucât îndeplineşte simultan funcţia de edil al comunei şi pe cea de reprezentant asociat persoană juridică al unei firme.

Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, cei trei nu vor mai avea dreptul să candideze pentru mandate noi timp de trei ani de la încetarea actualului mandat.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite