Guvernul face plângere la DNA împotriva foştilor şefi de la RADET

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Guvernul va sesiza Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) asupra activităţii Regiei Autonome de Distribuţie Energiei Termine (RADET) din perioada 2010-2012, arătând că reprezentanţii regiei au efectuat cheltuieli fără ca bugetele să fie aprobate. Astfel, aceştia au prejudiciat patrimoniul societăţii prin modul de plată către furnizori şi au atribuit contracte fără să respecte toate etapele.

Concluziile au fost sintetizate de către Corpul de Control al Guvernului, iar nota cuprinzând rezultatul verificărilor a fost transmisă şi Servicului Român de Informaţii, potrivit Mediafax.

Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, că fostul prim-ministru Emil Boc a verificat, în 2010, situaţia de la Regia Autonomă de Distribuţie a Energiei Termice (RADET), prin intermediul Corpului de control, iar concluzia de atunci a fost că totul era perfect la această regie.

În perioada 2010- 2012, reprezentanţii legali ai Regiei Autonome de Distribuţie a Energiei Termice Bucureşti  (RADET), au efectuat cheltuieli fără ca bugetele să fie aprobate de către Consiliul General al Municipiului Bucureşti. În anul 2011, RADET a depăşit nivelul cheltuielilor cu salariile realizat în anul 2010 cu suma de 5.498.434 RON.

În raportul efectuat de corpul de control al Guvernului României se stipulează încheierea unui memorandum de înţelegere şi a unui contract-cadru de vânzare-cumpărare de energie termică de către directorii RADET, în favoarea companiei S.C. Ecogen Power SRL. Potrivit raportului, asociaţii societăţii comerciale în cauză au înregistrat-o la Oficiul Naţional al Registrului Comerţului, cu  două zile înainte de încheierea memorandumului.

Sesizarea DNA îi are în vedere pe Mihai Bogdan Becheanu ,directorul general RADET, şi pe subordonaţii săi, Dan Mavrodin, director economic al regiei, respectiv, pe Anghel Person Eugen, director al secţiei juridice. Organul de urmărire penală sau instanţa de judecată va hotărî asupra existenţei sau inexistenţei infracţiunilor respective şi asupra vinovăţiei persoanelor în cauză.

Citiţi aici întregul document.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite