Grav accident pe DN1, în Sibiu. Două persoane au murit după ce autocarul în care se aflau s-a răsturnat. MAI a activat planul roşu de intervenţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Un autocar s-a răsturnat pe DN1, în Sibiu FOTO Arhivă Adevărul
Un autocar s-a răsturnat pe DN1, în Sibiu FOTO Arhivă Adevărul

Două persoane au murit şi alte cinci au fost rănite, duminică dimineaţă, în urma unui accident rutier produs pe DN 1, în judeţul Sibiu, după ce autocarul în care acestea se aflau s-a răsturnat.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Sibiu, Luciana Balteş, a declarat că accidentul a avut loc pe DN 1, în localitatea sibiană Mohu.

În autocarul care nu se ştie din ce motive s-a răsturant erau 14 persoane, inclusiv şoferul. Doi dintre călători au murit, iar şapte dintre aceştia au fost transportaţi la spital, trei fiind în stare gravă.

Balteş a mai precizat că cinci persoane au primit îngrijiri la faţa locului, fiind în stare de şoc.

Ministrul de Interne Gabriel Oprea a cerut Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă să monitorizeze acţiunea de intervenţie a efectivelor MAI şi să fie informat cu privire la evoluţia stării răniţilor.

„Din primele verificări a reieşit că autocarul s-a răsturnat în şanţ după ce şoferul a tras brusc de volan pentru a evita coliziunea cu autoturismul din faţă. Accidentul a avut loc în localitatea Mohu, jud. Sibiu, pe DN1 la intrarea pe autostradă”, se arată într-un comunicat emis de MAI.

După ce s-a primit un apel la 112, la nivelul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Sibiu a fost pus în aplicare planul roşu de intervenţie care prevede mobilizarea de forţe şi mijloacele auto suplimentare.

Concret, la faţa locului s-au deplasat patru autospeciale complexe de intervenţie şi de descarcerare şi două autospeciale SMURD din cadrul ISU Sibiu, precum şi cinci ambulanţe din cadrul serviciului judeţean de ambulanţă Sibiu. Totodată la locul accidentului au acţionat şapte poliţişti rutieri şi echipa de cercetare.

Autocarul venea dinspre Italia şi se îndrepta spre Suceava.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite