Fostul şef al Poliţiei Locale Bucureşti, trimis în judecată de DNA

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procurorii DNA l-au trimis în judecată pe Ion Ţincu, fost director al Direcţiei Generale de Poliţie Locală Bucureşti, dar şi pe alţi patru şefi de servicii din instituţie, pentru abuz în serviciu.

Ion Ţincu este acuzat de abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată şi abuz în serviciu, potrivit Agerpres.

În acelaşi dosar au mai fost deferiţi Justiţiei şi Mihaela Cărnaru, la data faptei şef Serviciu Buget Financiar în cadrul Direcţiei Generale de Poliţie Locală şi Control, Gabriel Florin Andrei, la data faptei şef Serviciu Achiziţii Investiţii în cadrul Direcţiei Generale de Poliţie Locală şi Control, Carmen Gabriela Barbu, la data faptei şef Serviciu Juridic în cadrul Direcţiei Generale de Poliţie Locală şi Control, şi Camelia Ionescu, la data faptei şef Serviciu Contabilitate în cadrul Direcţiei Generale de Poliţie Locală şi Control, toţi pentru abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată.

Potrivit anchetatorilor, în perioada 2010 - 2011, Ion Ţincu, Mihaela Cârnaru, Gabriel Andrei, Carmen Barbu şi Camelia Ionescu ar fi încheiat cu o societate comercială două contracte şi un act adiţional prin care au fost externalizate, în mod nelegal, serviciile de patrulare, intervenţie, constatare contravenţii şi aplicare sancţiuni.

Mai mult, angajaţi ai firmei respective ar fi fost asimilaţi celor ai Poliţiei Locale din Primăria Capitalei, ei fiind menţionaţi atât în cadrul contractelor, cât şi într-o dispoziţie emisă în mod nelegal de Ion Ţincu drept agenţi ai acestei structuri.

„Prin aceasta, unor angajaţi ai unei societăţi comerciale cu răspundere limitată le-au fost conferite prerogative legate de activităţi ce presupun exerciţiul autorităţii de stat, respectiv portul uniformei şi însemnelor Poliţiei Locale, patrularea, constatarea şi sancţionarea contravenţiilor”, precizează anchetatorii.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite