Englezii şi americanii pun la bătaie aproape 100 de joburi pentru români

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Englezii şi americanii recrutează personal hotelier din rândurile muncitorilor români FOTO Reuters
Englezii şi americanii recrutează personal hotelier din rândurile muncitorilor români FOTO Reuters

Românii nemulţumiţi de salariile oferite în ţară pot aplica la joburi în Europa sau Statele Unite. În această perioadă, angajatori englezi, dar şi americani au disponibile aproape 100 de locuri de muncă pentru români în domeniul hotelier, salariile depăşind adesea 1.000 de euro pe lună.

Astfel, un club privat din Palm Beach din statul Florida pune la bătaie 50 de joburi temporare pentru români (noiembrie 2013 – mai 2014), în timp ce angajatori din Marea Britanie caută români vorbitori de limbă engleză care să asigure toate serviciile în hoteluri.

Pentru a obţine joburile scoase la concurs, candidaţii români trebuie să aibă experienţă de lucru în restaurante, să aibă cunoştinţe solide de limbă engleză şi să fi fost angajaţi cu carte de muncă cel puţin şase luni. Viitorii angajaţi vor beneficia de cazare gratuită în Palm Beach şi vor fi plătiţi cu peste 10 dolari pe oră.

Cei care întrunesc aceste condiţii trebuie să trimită un CV şi o scrisoare de intenţie în limba engleză pe adresa de e-mail h2b@adira.ro sau pe portalul de job-uri eJobs până la 20 iunie. Dacă vor fi contactaţi telefonic, cei care îşi doresc să lucreze în State trebuie să susţină un interviu cu angajatorul american la Cluj-Napoca, în luna iunie sau iulie.

După ce au trecut de interviul cu reprezentanţii companiei americane, candidaţii vor participa la un training la Cluj. Vor primi joburile doar cei care vor promova examenul ce va avea loc la sfârşitul trainingului.

Mai multe hoteluri din Marea Britanie au joburi disponibile pentru românii vorbitori de limbă engleză

Pe de altă parte, angajatorii englezi caută 40 de români dispuşi să lucreze în Marea Britanie în hoteluri, restaurante şi cafenele. Pentru a obţine joburile, candidaţii trebuie să stăpânească limba engleză la nivel conversaţional.

Pe lângă cunoştinţele de limbă străină, candidaţilor li se cere o minimă experienţă în muncă şi să nu aibă  cazier judiciar. Deşi calificarea într-o meserie din domeniul hotelier nu este obligatorie, aceasta va constitui un avantaj.

Printre joburile disponibile pentru românii care vor să plece la muncă în Marea Britanie în următoarea perioadă se numără: cameriste, ospătari, barmani, bucătari, ajutori de bucătar, dar şi bucătari şefi, recepţioneri, personal curăţenie, vânzători sau valet.

Cu ture de noapte şi ore suplimentare salariul unui angajat român ar putea ajunge şi la 2.000 de euro

Salariul minim oferit de angajator este de 6 lire pe oră. Astfel, salariul unui angajat full-time care va face ture de noapte şi va lucra şi ore suplimentare se va situa între 972 de lire (1.130 de euro) şi 1.728 de lire (peste 2.000 de euro) pe lună. Românii care merg la lucru în Marea Britanie trebuie să lucreze minim 35 de ore săptămânal şi nu pot depăşi 72 de ore. Turele de noapte şi orele suplimentare sunt plătite dublu de englezi.

Cei care vor fi admişi la interviul de angajare, vor lucra în hoteluri din apropierea Londrei sau în oraşe precum Devon, Bath, Bristol, Birmingham, Leeds sau Liverpool.

Primul pas pentru obţinerea unuia dintre locurile de muncă scoase la concurs în Marea Britanie este aplicarea cu un CV în limba engleză pe site-ul companiei de recrutare. În urma evaluării CV-ului, reprezentanţii companiei vor contacta candidaţii potriviţi pentru susţinerea unui mini-interviu în limba engleză şi pentru a le detalia programul. Cei care au trecut interviul, vor fi programaţi pentru un interviu final în Braşov, unde se află şi sediul agenţiei de recrutare.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite