După modelul Oprescu, Drăgulescu preia conducerea UMF

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Rectorul repus în drepturi de justiţie s-a plâns şi lui Jonathan Scheele

definitive şi irevocabile, sunt rector al Universităţii de Medicină şi Farmacie", a declarat Drăgulescu. Gestul său vine după ce, săptămâna trecută, senatul Universităţii s-a pronunţat pentru suspendarea lui Dan Poenaru din funcţia de rector interimar, ca urmare a ordinului emis de Ministerul Educaţiei şi Cercetării. "Dacă Poenaru nu era suspendat, încetam toate demersurile", a spus Drăgulescu. În opinia sa, următoarele alegeri pentru funcţia de rector al UMF ar trebui să aibă loc în martie 2008. Cu câteva întreruperi în mandatele sale - care au provocat, de fapt, acest scandal - Drăgulescu este rector al UMF din 1992.
La sfârşitul lunii ianuarie, ştefan Drăgulescu a câştigat în instanţă dreptul de a fi repus în funcţia de rector al UMF, după ce Ministerul Educaţiei contestase realegerea sa, din 2004, pe motiv că depăşeşte numărul legal de mandate. Drăgulescu a motivat atunci că unul dintre mandate a fost incomplet, pe perioada cât a fost ministru al sănătăţii. "Mandatul este de patru ani şi un mandat parţial nu se ia în calcul", a declarat acesta ieri. În 2004 a demisionat, ca urmare a ameninţărilor Ministerului Educaţiei, că vor fi blocate fondurile UMF, dar a acţionat în judecată ministerul şi a câştigat, printr-o decizie definitivă şi irevocabilă a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.
Drăgulescu l-a avut ca avocat pe Valeriu Stoica. Legitimitatea lui Drăgulescu ca rector al UMF rămâne însă sub semnul întrebării, de vreme ce ministerul evită să emită ordinul de confirmare.

Epistolă către Băsescu
Foarte hotărât să câştige războiul cu ministerul, Drăgulescu a prezentat, ieri, presei timişorene o scrisoare deschisă adresată preşedintelui Băsescu. "Începând din data la care senatul Universităţii m-a ales - martie 2004, cei doi foşti miniştri ai educaţiei, Alexandru Atanasiu şi Mircea Miclea, au comis o serie de abuzuri încălcând legislaţia în domeniu, iar actualul ministru, Mihail Hărdău, continuă aceste abuzuri, emiţând ordine ilegale şi tergiversând punerea în execuţie a unei hotărâri judecătoreşti definitive, irevocabile şi executorii", precizează Drăgulescu în scrisoare. El îi solicită preşedintelui României să impună Ministerului Educaţiei respectarea hotărârii judecătoreşti şi emiterea ordinului de confirmare în funcţia de rector. Drăgulescu a mai spus ieri că i-a mai adresat o scrisoare lui Băsescu, în urmă cu două săptămâni, pe care preferă însă să n-o facă publică.

Daune morale, ameninţări şi memorii
"Voi cere daune morale pentru Universitate, după ce voi fi confirmat, pentru că au terfelit imaginea acestei instituţii", ameninţă Drăgulescu. El mai spune că, în cazul în care nu va primi confirmarea, îl va denunţa penal pe ministrul Mihail Hărdău, la Parchet. Pe lângă scrisoarea deschisă adresată lui Traian Băsescu, Drăgulescu i-a trimis un memoriu detaliat şi lui Jonathan Scheele, şeful Delegaţiei CE la Bucureşti, formulat de avocatul său, Valeriu Stoica. Drăgulescu susţine chiar că a avut o discuţie pe această temă cu oficialul european, iar acesta "a fost consternat că încă se mai discută o hotărâre definitivă şi irevocabilă".

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite